A-laget i fortsatt serietopp efter ny hemmavinst

Hellas herrlag fortsätter övertyga i div.2. Söndagen den 12 okt besegrades Upsala Studenternas IF med 4-0 hemma i tälten.

Anders “Bananen” Håkansson och Peter Lantz gjorde processen kort med sina motståndare och vann sina matcher komfortabelt, släppte endast strögame. (6-1, 6-0 för Håkansson samt 6-0, 6-2 för Lantz)

Lucas Ideström fick dock ingen komfortabel resa, han var tvungen att dra på sig blåstället och slita som ett djur denna dag för att mala ner USIF:s Sebastian Carlsson på förstasingeln. Det blev en tät och dramatisk tvåtimmarsdust där spelarna vann varsitt set i tiebreak; Sebastian det första och Lucas det andra. Matchen fick avgöras i ett ovisst supertiebreak där Lucas snabbt kopplade greppet tack vare ett fokuserat agerande och ett aggressivt spel. Sebastian stretade emot men Lucas hade hela tiden några poängs försprång och lyckades hålla undan och vinna med 10-6.

Därmed hade Hellas säkrat bägge poängen inför dubbeln så den blev lite avslagen. Lansen och Bananen tog dock uppgiften på största allvar och gick in och dominerade totalt. Klasskillnaden var uppenbar vilket speglas i slutresultatet 6-0, 6-2.

Hellas har nu tre segrar av tre möjliga och toppar tabellen med maximala 6 poäng, tvåa ligger Bålsta TK på 4 poäng på tre matcher.

Nästa match är den 25 okt borta mot Sundbybergs TK.

På lördagkvällen var det seriepremiär för P15-laget hemma mot Tullinge.

Även här blev det Hellasvinst, med 3-1 i matcher. Ruben Frydman och Samuel Voltaire gjorde stadig insatser och vann sina singlar.

Nicolas Ströberg föll på förstasingeln i en tuff, jämn och svängig match med 4-6, 5-7. Med ställningen 2-1 inför dubbeln gick Ruben, i par med Dan Silberstein, in och gjorde en mycket bra och fokuserad insats där båda killarna visade prov på ett utvecklat taktiskt och offensivt dubbelspel som ledde till vinst med 6-2, 6-2 och betydde 3-1 för Hellas.

HELLAS – USIF 4-0

1. Lucas Ideström – Sebastian Carlsson 6-7, 7-6, 1-0 (10-6)

2. Peter Lantz – Andreas Grevlind 6-0, 6-2

3. Anders Håkansson – Mattias Almgren 6-1, 6-0