Uppspel för vuxenkurser våren 2020

72900233_444296739774497_4185013526177251328_n

Jag kommer ha ett uppspel för dig som är intresserad av träning i grupp under våren
Följande uppspelningstider finns:

Måndag 16/12 kl 19.00-20.00                Tisdag 17/12 kl 12.00-13.00

Följande platser finns vakanta under våren:

Måndagar kl 07.00-08.00 (1 plats)         Tisdagar  kl 08.00-09.00 (2 platser)

Måndagar kl 13.00-14.00 (1 plats)         Torsdagar kl 12.00-13.00 (1 plats)

Ev. kan andra tider bli aktuella

Kostnad för kursen är 4 800 kr – 19 speltillfällen

Max 4 spelare på banan. Start vecka 2 (måndagar vecka 3)

Du anmäler dig till uppspelet via sms på 070-577 06 61

Uppge spelstyrka och vilken uppspelningstid som passar dig

Kurserna leds av mig. Jag har gått svensk tennistränarutbildning och är dessutom utbildad av PTCA (Professional Tennis Coaches Association)

Har tidigare varit kursledare för blivande tränare på Stockholms Tennisförbund

Jag har över 30 års yrkeserfarenhet

Peter Lindström

ESTESS

Debutanterna starkast i Kannan

Gago Cuk & Jim Frimodig

2019 års upplaga av vår klassiska handicapturnering Kurres Kanna lockade 28 deltagare. Extra glädjande var det att vi hade hela 8 debutanter på plats, och de skulle visa sig vara giftiga…

Bland de lite mer rutinerade rävarna var det Uffe Nyström som imponerade mest till en början, med starka vinster över bl.a. Gustav Lundkvist och Tommy Lindström. Han vann sedan också en välspelad kvartsfinal mot Lucas Johansson, och framme i semi.

På andra sidan nätet i semifinalen stod Gago Cuk, en av debutanterna som hade visat upp en imponerande bollsäkerhet hela dagen. Och det fortsatte i semifinalen, där han tröttade ut Uffe och vann med 4-2.

På den nedre halvan var det också en Kannan-debutant, Jim Frimodig, som ställdes mot en mer rutinerad herre i Stefan Grahn, som bl.a. har en Melittafinal på meritlistan. Mötet var faktiskt en repris på kvartsfinalen i ute-KM i somras, och precis som då var Jims slice ett vinnande vapen mot en trött Stefan – 4-1 blev segersiffrorna.

Och det fortsatte på samma linje i finalen, där Frimodig höll sig kallast och vann mot Cuk med 4-1.

Gago Cuk & Jim Frimodig

I den nästan lika prestigefyllda tröstturneringen Malins Melitta var det Ivar Källhed som tog sig till final från den övre halvan, trots en tuff kamp mot både luriga motståndare och en rejäl gummiarm. På andra sidan stod Joel Hedman, som sin vana trogen sprang och sprang utan att tröttna vilket alltså räckte hela vägen fram till final. Väl där visade sig dock motståndet var för tufft, och med siffrorna 4-2 var det Ivar som tog hem Melittan.

Joel Hedman & Ivar Källhed

Vi tackar alla deltagare för en trevlig dag, och inte minst tackar vi Biwo Racketshop som sponsrade med priser till finalisterna!

Nu blickar vi framåt mot annandag jul och nästa handicapturnering!

Kurres Kanna 2019, lottning & spelschema

Kurreskanna

Lottning och spelschema för Kurres Kanna finns nu att ladda ner (klicka på länkarna):

LOTTNING

SPELSCHEMA

Så fungerar handicapsystemet och poängräkningen

Alla spelare har tilldelats ett handicap baserat på uppskattad spelstyrka (se siffran inom parantes i lottningsträdet).
Att sätta rätt handicap på alla är alltid väldigt svårt för tävlingsledningen, vi hoppas att det har blivit så bra det bara kan bli men ber om överseende med att det kanske inte känns helt rätt allt gånger.

Ju bättre spelstyrka man har, desto lägre handicap. -50 är det lägsta i år, 30 är det högsta.

Nivåerna: -50, -40, -30, -15, 0, 15, 30

• Om två spelare med samma handicap möts spelar man game precis som vanligt.

• Om det skiljer EN nivå (t.ex. en spelare med -30 möter en med -15):
    Den med högre handicap (-15) startar varje game med ledning 15-0. Det innebär att den första poängen i varje game servar man från ”fel” ruta.

• Om det skiljer TVÅ nivåer:
    Den med högre handicap startar varje game på 15, den med lägre handicap startar på -15. När spelaren på -15 vinner sin första poäng i gamet har han 0. I det här fallet slås första serven från rätt ruta. Om med högst handicap servar kan ställningen efter första poängen alltså vara 30 mot -15, eller 15-0.

• Om det skiljer TRE nivåer:
    Den med högre handicap startar på 15, den andre på -30. Den som börjar på ”minus” måste alltså vinna två poäng för att komma upp till 0. Den första serven slås från “fel” ruta.
  • Om det skiljer FYRA eller fler nivåer:
    Den med högre handicap startar på 30, den andra på -30, -40 osv. beroende på hur många nivåer som skiljer. Är det jämnt antal nivåer som skiljer servar man från rätt ruta (höger) vid den första poängen i gamet, vid udda antal nivåer börjar man från fel ruta (vänster).

• Vi tillämpar också ”no ad”-regeln. Om ställningen blir 40-40 spelas en avgörande poäng, där mottagaren väljer i vilken ruta serven ska slås. Den som vinner poängen vinner gamet.

• Matcherna spelas först till 4 game, man behöver inte vinna med 2 games marginal. Vid ställningen 3-3 spelas alltså ett avgörande game.