Klubbarnas Mästerskap 2022

Sociala medier rätt

Nu har vi öppnat anmälan till den andra upplagan av Klubbarnas mästerskap – Hellas och Spårvägens gemensamma ute-KM!

Tävlingen spelas på Hellasgårdens grusbanor 18-28 augusti 2022, och är öppen för alla som är medlemmar i Hellas TK eller Spårvägens TK.

Det blir spel i följande klasser:

– Herrsingel
– Herrdubbel
– Damsingel
– Damdubbel
– Premiärsingel (för dig som inte tävlat förut)
– Juniorsingel (flickor & pojkar, spelas med hård boll)
– Juniordubbel (flickor & pojkar, spelas med hård boll)
– Maxisingel (junior, spelas med grön boll)
– Släkt/mixed-dubbel (kombinerad klass)
Klasserna delas in i flera nivåer (A/B/C/D), antalet nivåer beror på hur många som är anmälda i resp. klass. Tävlingsledningen gör nivåindelningen. Ange gärna ungefärlig spelstyrka när du anmäler dig.

Äldre tävlingsjuniorer är välkomna att anmäla sig till herrsingel/damsingel.
Maxiklassen vänder sig till spelare som spelar med grön boll, ca 8-13 år.
Damer som håller hög nivå kan delta i herrdubbelklassen.

Premiärsingel vänder sig till dig som aldrig har spelat en tävling förut. I den här klassen garanterar vi att alla får spela minst två matcher.

Du får endast delta i 1 singelklass. Det går bra att delta i både herr/dam-dubbel och i släkt/mixed-dubbel.
Ange din dubbelpartners namn vid anmälan. Har du ingen partner? Anmäl dig ändå, så försöker vi para ihop dig med någon!
Anmälan görs i Tävling Online: https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/30C0E83E-D0D4-4F9B-B276-FB331E94FF07

För att kunna anmäla dig behöver du ha inlogg i Tävling online och en aktiv licens för 2022. Det räcker med motionslicensen, som är gratis. Instruktion hur du fixar detta finns på https://www.tennis.se/tavlingar/att-tavla/borja-tavla/#licens
Startavgiften är 250 kr i singel, och 250 kr per par (125 kr var) i dubbel.

Sista anmälningsdag är måndag 8 augusti. Lottning och spelschema publiceras så snart vi är klara, men senast torsdag 11 augusti.

Ange i din anmälan om du kan spela på dagtid under vardagar. I övrigt gäller matchstart från kl 16.00 på vardagar. På helgerna kan det bli matchstart från 08.00. Vi spelar fram tills det blir för mörkt, matcher som inte hinner spelas klart pga mörker kan komma att avslutas inomhus. Vid regn kan det också bli spel inomhus.

Meddela ev. förbehåll/tider du inte kan spela i samband med anmälan, så gör vi vad vi kan för att försöka lösa det. Vi kan stryka spelare ur en eller flera klasser om vi bedömer att förbehållen blir för svåra att lösa.

Exakt matchformat bestäms när vi ser hur många som har anmält sig, det kan t.ex. bli avkortade matcher i poolspelet och sedan längre matcher i slutspel.
Ambitionen är att köra poolspel i alla klasser om utrymme finns.
Vid frågor, kontakta någon av oss på mailadresserna nedan. Välkomna!

Victor Nyström, info@hellastk.se
Frej Johnson, frej.johnson@sparvagentennis.se

Flera Hellasframgångar i seriespelet

Svenska Tennisligans uteserier börjar gå i mål, och Hellas har haft flera fina framgångar att glädjas åt.

Herrar 35 fick en väldigt kort resa då två lag drog sig ur serien – det blev därmed bara två matcher för Hellas. Seger mot Spånga och oavgjort mot TSK Malmen räckte till serieseger, och Hellas är därmed klara för SM-slutspel i september!

Serieseger blev det också för Herrar 70, som vann alla sina fyra matcher i div 1. Därmed är också Herrar 70 klara för SM-slutspel, för första gången i Hellashistorien!

Och det var faktiskt riktigt nära att vi fick också ett tredje lag i slutspel. Herrar 75 vann sin serie och fick spela avgörande playoffmatch mot Vallentuna där det tyvärr blev förlust.

Vi återkommer givetvis med mer info om slutspelen vad det lider. Grattis till framgångarna!

Tobias och Joel blixtrade till

Tobias Lejnerborn & Joel Hedman

Premiärupplagan av “Blixtdubbel” avgjordes den 22 maj på Eriksdal. Deltagarantalet var lite lägre än vi hoppats på, men glädjande var förstås att alla då fick spela lite fler matcher!
Det snabba matchformatet med bäst av 3 matchtiebreak och bara en serve gjorde att vi fick många matcher som var stenhårda och spännande in i det sista.

I finalen var det tre rutinerade rävar och en debutant. Håkan Johansson/Tobias Hansson brukar vara giftiga i den här typen av tävlingar och imponerade även den här gången i poolspelet, men i den oerhört jämna finalen fick de se sig besegrade. Joel Hedman i par med debutanten Tobias Lejnerborn tappade första set, men vände på matchen och tog hem segern!

Tobias inledde alltså med att ta hem titeln i sin första Hellastävling – precis som Joel gjorde för några år sedan i Dubbeltrubbel. Imponerande! Joel klättrar tack vare segern upp på en tredje plats i Hellas Grand Prix.
SEMIFINALER

Håkan Johansson/Tobias Hansson – Jim Frimodig/Bosse Berggren 10-7, 10-6
Joel Hedman/Tobias Lejnerborn – Mats Lekander/Monica Bremström 10-8, 10-5

FINAL