Facebook

Medlemstävling: Dubbeltrubbel 18-19 september

Gruppbild

Klubbkamrater!  

 

Jag vet att flera av er velat få sommaren överstökad så fort som möjligt så att årets roligaste dag ska infinna sig. Well, nu behöver ni snart inte vänta längre. Det har äntligen blivit dags att bjuda in till den sjätte upplagan av Carrigan’s Dubbeltrubbel!

 

När?

Lördagen den 18 (och eventuellt söndagen den 19 vid stort deltagarantal eller ösregn) september med start klockan 09.00!

Hur går det till?

Ingen föranmälan, man anmäler sig på plats på Hellasgården på tävlingsdagen före kl 09.00 varpå lottning sker direkt och tävlingen därefter startar. Man måste alltså dyka upp och anmäla sig SENAST kl 09.00 för att kunna delta.

Förspel

Tävlingsledning är på plats från kl 08.00 och alla banor är tillgängliga från då för den som vill ha extra inbollning.

Tävlingsform

Alla spelare delas av tävlingsledningen in i två klasser (nej, det går inte att överklaga) – klass 2 (grundnivå) och klass 1 (avancerad nivå). Därefter lottas varje spelare ihop med en partner ur den andra klassen, och bildar tillsammans ett lag.

Poängräkning

Varje lagmatch räknas i bäst av tre matcher. De tre matcherna består av två singlar (klass 1-spelare möter varandra och klass 2 likaså), och en dubbel (lag mot lag).

Varje match spelas i bäst av tre tiebreak.

Inbollning

5 min inbollning/lagmatch

Pris

Heder, prestige och såklart DubbelTrubbeBubbel.

Övrigt

Är vi få lag blir det poolspel, är vi många blir det utslagsturnering och tröstturnering. Vi siktar på att bli klara på lördagen. Blir vi väldigt många, eller om det ösregnar, kan hela/delar av tävlingen komma att spelas klart på söndagen. Oavsett kommer alla lag få spela minst två matcher.

Vid regn kör vi ändå. Vid mycket regn ställer vi in. Inga förbehåll med tider – att vara på plats är en förutsättning.

Tävlingen ingår i Hellas Grand Prix, alla som ställer upp samlar poäng!

Efterspel

För de som har åldern inne kommer matchanalys, dubbelstrategi och de senaste rönen inom mental träning diskuteras vidare inne på söder senare under kvällen. Värt att nämna är att den nyblivne Klubbar-mästaren Robin Ljunggren har lovat att här köra en liten dragning på det senaste inom rytmiskt fotarbete.

Tilltugg

Parallellt med turneringen kommer grillen vara igång och Das Automatch ha bar-tömning. Korv, dryck och kaffe kommer att finnas att köpa för en billig penning (och självklart även ett vegetarisk alternativ för de som vill ha det).

Kostnad

200kr/spelare

Och slutligen…

Det finns många individualister men få som fixar individualism i lagform. Har DU vad som krävs eller är du en dubbeltrubblare..?

 

Väl mött!

/Tävlingsledare Dan Anders Carrigan

 

Succépremiär för Klubbarnas Mästerskap

Karl Reinholz, Alexandra Buttazzoni, Robin Ljunggren & Björn Molin

Premiärupplagan av Klubbarnas Mästerskap blev en stor succé – närmare 150 spelare från Hellas och Spårvägen gjorde upp i totalt 11 klasser och totalt 250 matcher!
Det stora deltagarantalet gav tävlingsledningen visst huvudbry, men efter lite pusslande ordnade det upp sig. Alla matcher utom singelfinalerna spelades i bäst av ett set för att vi skulle få ihop tidsschemat, och poolspel i samtliga klasser garanterade att alla fick spela minst två matcher.

I Herrsingel A tog sig samtliga seedade spelare till semifinal, och i finalen möttes förhandsfavoriterna Robin Ljunggren och Erik Karlsson. Robin var starkast och vann med 6-3, 6-2.

Erik Karlsson & Robin Ljunggren

Erik Karlsson & Robin Ljunggren

 

Den största klassen med hela 36 spelare var Herrsingel B, som kändes som ett riktigt getingbo på förhand. Många jämna matcher blev det, finalen mellan Gustaf Brusewitz och John Dunér var inget undantag. Gustaf (eller var det Andre Agassi?) drog till sist det längsta strået i matchtiebreak och vann med 6-4, 1-6, 10-8.

Gustaf Brusewitz & John Dunér

Gustaf Brusewitz & John Dunér

 

Herrsingel C bjöd på ett spännande startfält med både lovande juniorer och spelare med många års rutin, vilket borgade för underhållande möten mellan olika spelstilar. Framtiden visade sig vara här redan, då det var idel juniorer i semifinalerna. Finalen blev ett möte mellan Hugo Bohman och Jakob Boberg, som spenderade mycket tid på banan tillsammans – inte nog med att de spelade dubbel ihop, de möttes också i poolspelet i singel. Då, liksom i finalen, var det Hugo som fick jubla – segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-0.

Jakob Boberg & Hugo Bohman

Jakob Boberg & Hugo Bohman

På damsidan blev det spel i två singelklasser. Förhandsfavoriten i Damsingel A var Alexandra Buttazzoni, som i finalen ställdes mot den lurige Edith Nordin – nybliven svensk mästare i 65- klassen. Det blev ett oerhört drama där Alexandra, efter räddad matchboll, vann med 6-2, 4- 6, 11-9.

Alexandra Buttazzoni & Edith Nordin

Alexandra Buttazzoni & Edith Nordin

 

I Damsingel B var det idel Spårvägare som tog sig långt, och även här blev finalen väldigt jämn. Vendela Nordling besegrade Tina Andersson med 5-7, 6-5, 10-7.

Vendela Nordling & Tina Andersson

Vendela Nordling & Tina Andersson

Herrdubbel A drabbades hårt av sjukdomar och skador, och efter ett gäng avhopp blev det faktiskt så att fyra par från samma pool (!) fick spela semifinal. Mästarna från respektive A-singelklass stod på varsin sida om nätet i finalen – Alexandra Buttazzoni (enda dam i klassen) spelade ihop med Karl Reinholz. De hade besegrat Robin Ljunggren och Björn Molin i poolspelet, men den här gången tog de sistnämnda revansch och vann med 6-1. Robins andra titel!

Karl Reinholz, Alexandra Buttazzoni, Robin Ljunggren & Björn Molin

Karl Reinholz, Alexandra Buttazzoni, Robin Ljunggren & Björn Molin

 

I Herrdubbel B blev det en jämn final, där Jacob Nilsson och Mattias Lindstedt besegrade Dan Andersson och Mikael Lundh med 7-5. En halv titel kan också Viggo Sandström tillgodoräkna sig – han spelade i poolspelet, innan han tvingades kliva av och Mattias kom in som reserv.

Jacob Nilsson, Mattias Lindstedt, Mikael Lundh & Dan Andersson

Jacob Nilsson, Mattias Lindstedt, Mikael Lundh & Dan Andersson

 

I Damdubbel blev det en imponerande uppvisning från Lea Holmlund och Maja Sandström, som tog sig till final utan gameförlust och väl där vann med 6-1 mot Carola Carlström och Anna Engkvist.

Maja Sandström & Lea Holmlund

Maja Sandström & Lea Holmlund

 

Maxisingel var en väldigt spännande klass med många bra matcher – så också finalen, där det krävdes ett tiebreak för skilja spelarna åt. Adam Lindberg fick till slut sträcka armarna i skyn efter seger mot Miller Morris, 7-6.

Miller Morris & Adam Lindberg

Miller Morris & Adam Lindberg

De sista finalerna som spelade var Släkt/mixed-dubbel-klasserna. I A-klassen fick Erik Karlsson, i par med sonen Gustav, revansch för singelfinalen – de besegrade nämligen Robin Ljunggren och Karin Sandström med 7-5. I B-klassen var det också far och son som segrade – Johan och Alvin Strömberg vann mot Jacob Nilsson och Vendela Nordling med 6-2. Riktigt imponerande då det var Johans första tennistävling någonsin – ryktet säger att han nu fått blodad tand och blivit medlem i fler klubbar för att kunna sopa hem ännu fler KM-titlar!

Erik Karlsson, Gustav Karlsson, Karin Sandström & Robin Ljunggren

Erik Karlsson, Gustav Karlsson, Karin Sandström & Robin Ljunggren

Alvin Strömberg & Johan Strömberg

Alvin Strömberg & Johan Strömberg

Samtliga resultat från Klubbarnas Mästerskap 2021 finns på https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/C9B3AF13-8231-46ED-AC9B1351113C320E

 

Tävlingen ingick i ”Hellas Grand Prix”, vilket innebär att alla Hellasmedlemmar som deltog i Herrsingel, Damsingel, Herrdubbel eller Damdubbel har samlat poäng! Dubble klubbmästaren Robin Ljunggren (som är medlem i både Spåret och Hellas) är just nu i toppen av tabellen, men det återstår flera tävlingar i år och först efter annandagsturneringen vet vi vilka 8 spelare som kvalar in till slutspelet. Ställningen finns på http://hellastk.se/verksamhet/seniorer/tavlingar/hellas-grand-prix/

 
Tävlingsledarna vill tacka alla deltagare och åskådare för en riktigt rolig tävling med många välspelade och spännande matcher!
Vi vill också rikta ett stort tack till alla som har hjälpt oss under Klubbarnas Mästerskap, med allt från sociala medier till korvgrillning.

Tack Karin, Björn, Diego, Håkan, Gustav, Maja, Liv, Olivia, Lo, Irma, Alma & Hanna (och förlåt om vi har glömt någon)!

Och sist – men definitivt inte minst – stort tack till Dan Anders Carrigan som tog initiativet till tävlingen!

 

 
/Robin & Victor

Sociala medier-crew

Sociala medier-crew

Tävlingsledningen

Tävlingsledningen

Planförslag för ny tennishall och samråd

Klicka på bilden för full storlek

Hej alla tennisvänner,

Hoppas ni haft en skön sommar och att det blivit en del tennis trots värmen!

 

VI misstänker att alla är intresserade av att höra hur det går med klubbens projekt för en en ny tennishall nere på Eriksdal.

Som en del av er säkert känner till har det sedan knappt ett år pågått ett detaljplaneprojekt som stadsbyggnadskontoret har drivit tillsammans med Hellas och White Arkitekter. Och vi kan glädjande meddela att precis innan semestrarna blev planförslaget för att möjliggöra uppförandet av en tennishall innehållande fyra tennisbanor m.m. klart, och samråd kommer att hållas med start den 7 september och pågå fram till och med den 18 oktober.

 

Detaljplanearbetet har dragit ut på tiden av flera skäl vilket inte är unikt för just det här projektet. Bland orsakerna kan nämnas att förutsättningar för att inkludera padel undersöktes, vilket staden behövde utreda. Beskedet blev till slut att det inte var möjligt inom ramen för den markanvisning Hellas har tilldelats. Vidare så behövde det initiala förslaget ändras med anledning av för djup nedgrävning av del av hall och med det mycket fördyrande kostnader för markarbete. Dessutom har även frånvaro av projektmedlemmar p.g.a.Corona spelat en viss roll. Sammantaget resulterade detta i att det färdiga planförslaget inte hann granskas klart innan sommaren. Men nu är vi i mål med denna viktiga del på vår resa mot en ny tennishall

 

Programförslag för tennishallen

Det förslag som kommer att presenteras innehåller i korthet fyra stycken tennisbanor med tillhörande reception, omklädning, kontor och mötesrum. Hallen föreslås också innehålla ett café med tillhörande uteservering.

 

Lite kort också om hallens föreslagna gestaltning. 

Entrén kommer att ligga på hallens södra sida, mot dagens ingångar som ligger i norrläge. För att skapa en inbjudande och publik byggnad kommer fasaden i söder ha stora glaspartier samt mindre partier av glas mot norr (koloniträdgårdarna). Det stora taket ska uppföras som ihopsatta sadeltak med gavlarna mot söder och planeras som ett vegetationstak. Hallen planeras att byggas med både stomme och ytskikt i trä, med fasader i grön kulör.

Klicka på bilden för full storlek

Klicka på bilden för full storlek

Vad innebär då ett samråd?

När ett förslag till en detaljplan tas fram ska kommunen samråda med olika intressenter. Framförallt för att de som berörs ska få insyn och möjlighet att lämna synpunkter, men också för att samla in kunskap om det aktuella planområdet.

 

Inga samrådsmöten hålls just nu

Stadsbyggnadskontoret har beslutat att tillsvidare inte hålla publika samrådsmöten under samrådstiden. Du kan däremot alltid kontakta ansvarig stadsplanerare för att ställa frågor. Kontaktuppgifter finns på projektsidan på webbplatsen Stockholm växer och där finns även frågor och svar. Synpunkter på förslaget lämnar du under ärendet i bygg- och plantjänsten.

 

Mer information hittar ni här:

 

https://vaxer.stockholm/projekt/ny-tennishall-vid-eriksdalsbadet/

https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/pagaende-planarbete/planarende/2020-00730

 

Nu håller vi tummarna för att förslaget som presenteras tas emot positivt och planen kan lotsas fram mot att vinna laga kraft någon gång under 2022. Mer exakt tidplan kommer att meddelas senare i höst.

 

/Styrelserna Hellas Tennisklubb och Hellas Tennis AB