Petter starkast i första mastersslutspelet

Tomas Widegren & Petter Jacobson

Det blev en Petter Jacobson i toppform som tog hem den första upplagan av Hellas mastersslutspel, som avgjorde lördagen den 9 januari. Matchformen var först till 4 game med no-ad och handicap.

De åtta spelare som samlat flest poäng i Grand Prix-tabellen var kvalificerade, men några avhopp pga skador och sjukdomar gjorde att några spelare som hamnat strax utanför topp 8 fick chansen att hoppa in. En av dessa var Petter, som gick starkt i det inledande poolspelet där han vann alla matcher.
Tvåa i gruppen blev Tomas Widegren, efter dagens svettigaste upphämtning – från 0-3, 15-40 till vinst mot Victor Nyström.

I den andra gruppen var det oerhört jämnt, och det var de två deltagande damerna som tog hand om semifinalplatserna. Jenny Kialt och Anna Beckman vann två av tre matcher – precis som Mikael Lundh, som fick snöplig sorti på sämre gameskillnad.

Semifinalerna blev också jämna, inte minst den mellan Tomas och Jenny där den förstnämnde med knapp marginal tog segern. Petter besegrade Anna i den andra semin, och finalen blev stod därmed mellan två spelare från samma grupp. Petter spelade strålande offensiv tennis, besegrade Tomas med 4-1 och fick lyfta pokalen efter att ha gått obesegrad genom slutspelet!

Vi tackar Biwo Racketshop och Babolat för fina priser!

RESULTAT, MASTERSSLUTSPEL 9 JANUARI 2021

Grupp A

Anna Beckman – Ulf Nyström 4-2

Mikael Lundh – Jenny Kialt 4-1

Anna Beckman – Mikael Lundh 4-0

Jenny Kialt – Ulf Nyström 4-3

Mikael Lundh – Ulf Nyström 4-3

Jenny Kialt – Anna Beckman 4-0

1. Jenny Kialt, 2 vinster (gameskillnad +2)
2. Anna Beckman, 2 vinster (+2)
3. Mikael Lundh, 2 vinster (0)
4. Ulf Nyström, 0 vinster

Petter Jacobson – Tomas Widegren 4-1

Tomas Widegren & Petter Jacobson

Sluttabellen i Hellas Grand Prix

Premiäråret av “Hellas Grand Prix” blev, som så mycket annat, starkt påverkat av pandemin och flera tävlingar ställdes in.
Men gruppspelen och KM inne/ute kunde iallafall genomföras, och vi har nu räknat ihop sluttabellen där Fredrik Lindgren ligger i topp med 83 inspelade poäng!

De åtta främsta är klara för mastersslutspelet som spelas 9 januari (i coronasäker form):

1. Fredrik Lindgren, 83 poäng
2. Ulf Nyström, 78 poäng
3. Kai-Anders Nilsson, 60 poäng
4. Tomas Widegren, 60 poäng
5. Jenny Kialt, 60 poäng
6. Daniel Thall, 56 poäng
7. Tommy Lindström, 56 poäng
8. Mikael Lundh, 55 poäng

Vi gratulerar och önskar lycka till i slutspelet!

Hela tabellen med alla 153 (!) spelare som samlat poäng under året finns att ladda ner på Grand Prix-sidan

Kurres Kanna ställs in

Med anledning av det rådande coronaläget har vi beslutat att ställa in Kurres Kanna.

Vi håller tummarna för att annandagsturneringen ska gå att genomföra, inbjudan till denna tävling skickas ut i början av december.