Facebook

SM-brons till Herrar 35

SM2

Hellas H35-lag tog SM-brons i slutspelet i Varberg 12-13 september! Det är Hellas blott andra medalj i lagsammanhang, vi har sedan tidigare ett brons i samma åldersklass från 2003.

I slutspelet var det Peter Lantz, David Nylén och Johannes Hellström som representerade Hellas.
Under seriespelet har även Marko Begovic, Anders Håkansson och David Holme varit med och bidragit till framgångarna.

David Nylén har skickat in följande rapport från slutspelshelgen:

“Efter helt oklanderliga förberedelser där inget hade lämnats åt slumpen kände vi oss så redo som det gick att vara när vi klev in på banan i semifinalen mot hemmalaget och favoriterna Varbergs TK inför sin kokande hemmapublik.

Tre singelmatcher och sex set senare var det inget snack om att vi inte riktigt hade räckt till och ett WO i den då oväsentliga dubbeln fick avrunda förlusten. Vi hjälptes åt internt att gjuta mod i de trötta kropparna och gladdes åt att vi var och en trots förlusterna hade nått någon form av maxprestation och tvingat motståndarna att kämpa för sina segrar. Lördagens middag innehöll ett överraskande litet ältande över det som varit och en stor tillförsikt inför bronsmatchen – det kändes att det låg något stort i luften.

Söndagens match mot Fair Play inleddes med att lagen tog var sin seger på andra- och tredjesingeln. Med 1-1 var trycket på Hellas etta Peter Lantz stort men är det någon vi vill ha i den situationen så är det han. Tillsynes immun mot nervositet plockade han enkelt hem matchen i två raka efter ett break i varje set.  I dubbeln doftade vi brons från start och tog hem första set 6-0. Andra set blev tuffare och först efter räddad setboll lyckade vi vinna andra set med 7-6 (6) och därmed matchen med 3-1.

Guldet togs hem av Varberg som i finalen vann mot Åkersberga i en tuff match varefter det var dags för prisutdelning och bronstilldelning. En mycket trevlig hemresa till trots, där stolta Hellener gladdes stort över medalj och helgens prestationer, kunde samtliga konstatera innan vi skiljdes åt vid macken i Midsommarkransen att nästa år går vi för guldet…”

Semifinal: Varbergs TK – Hellas TK 4-0

Singel 1: Melker Ekberg – Peter Lantz 6-3, 6-2
Singel 2: Michael Henriksson – David Nylén 6-2, 7-5
Singel 3: Henrik Ekersund – Johannes Hellström 6-4, 7-5
Dubbel: WO

Match om 3:e pris: Hellas TK – Fair Play TK 3-1

Singel 1: Peter Lantz – Mårten Edlund 6-4, 6-4
Singel 2: David Nylén – David Gustafsson 7-5, 6-1
Singel 3: Johannes Hellström – Nils Christian Broering 2-6, 1-6
Dubbel: Peter Lantz/David Nylén – Mårten Edlund/Nils Christian Broering 6-0, 7-6

Stort grattis!

Bronsmedaljen

Bronsmedaljen

Dubbeltrubbel inställt

På grund av regnvädret ställer vi in årets upplaga av Dubbeltrubbel

SM-slutspel för Hellas H35

SM2

Hellas lag i Herrar 35 missade seriesegern i Division 1 Mellan med knapp marginal, efter en hård kamp med Åkersberga.
Efter ett sent avhopp har dock Hellas, i form av bästa tvåa, tackat ja till erbjudandet att hoppa in i SM-slutspelet!

Slutspelet går av stapeln nu i helgen, 12-13 september, i Lejonhallen i Varberg.
Lördag kl 15.00 spelas semifinalerna, och söndag kl 11.00 avgörs bronsmatch resp. final.

Lottningen presenterades idag, och Hellas ställs mot hemmaklubben Varbergs TK (segrare i Division 1 Västra) i sin semifinal.
I den andra semifinalen möts Fair Play TK (segrare i Division 1 Syd) och Åkersberga TK, som alltså vann Division 1 Mellan strax före Hellas.

Matcherna avgörs i 3 singlar och 1 dubbel. Om det skulle sluta 2-2 spelas en avgörande dubbelmatch i form av ett matchtiebreak till 10.

För Hellas del är den hittills största framgången i seriespelet en bronsmedalj i just Herrar 35-klassen, som bärgades 2003. Kan årets lag toppa det?

Vi ställde några snabba frågor till David Nylén, som är en av spelarna som ska försvara Hellas färger:

 

Hur är statusen på truppen – vilka åker med? Är det några skadade?

– Truppen har till följd av skador m.m. tyvärr blivit rätt tunn. Som det ser ut nu består truppen av Peter Lantz, David Nylén och Johannes Hellström. Till truppen kan förhoppningsvis viktiga Marko Begovic tillkomma, vilket stäms av på onsdagskvällens träning. Anders Håkansson och David Holme har genom sina insatser på plan starkt bidragit till denna roliga avslutning på säsongen och det är bara att beklaga att de inte kunde följa med laget till Varberg.

Ni fick besked om slutspelsplatsen väldigt sent, har ni hunnit ladda någonting?

– Stämmer. Vi blev inbjudna till slutspelet sent som bästa tvåa föranlett av att Norrlandslaget drog sig ur. Vi känner oss trots detta ruskigt laddade och har dessutom hunnit baka in några extrapass i uppladdningen.

Ni möter Varbergs TK i semifinalen på lördag, de har alltså fördelen av att spela på sin hemmaplan. Har ni någon koll på motståndet, vad tror ni om chanserna?

– Precis, hemmaplan har viss betydelse och de har på det ett rätt vasst lag. Vi får gälla som klara underdogs där.

Beroende på utfallet väntar sedan final eller bronsmatch på söndag, mot antingen Åkersberga eller Fair Play. Vad vet ni om de lagen?

– Åkersberga är som Gnaget är för Djurgården för oss, dvs stora rivaler som vi har stenkoll på. Fair Play är mer ett osäkert kort som likt oss gäller som underdogs i den fighten.

Slutligen; vad har ni för målsättning i slutspelet, vågar vi hoppas på ett SM-guld?

– Vi går för guldet, inget snack om saken.

Under grundseriens 10 omgångar blev det för Hellas del 7 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster, vilket alltså räckte till en andraplats två poäng bakom Åkersberga –  som är regerande svenska mästare och dessutom EM-medaljörer utomhus förra året, så konkurrensen var minst sagt tuff. Med rutinerade spelare som Jonas Nilsson, Magnus Augustinsson och Jan Hammar i truppen får nog ÅTK gälla som favoriter även i årets slutspel.

Malmös representanter i slutspelet är Fair Play TK, som gick obesegrade genom den södra serien.

Och så då Hellas semifinalmotståndare Varbergs TK, som vann alla matcher utom en i den västra serien. Lagets ankare är Melker Ekberg och Michael Henriksson, som samlat ihop en mängd individuella SM-medaljer de senaste åren. Förra året förlorade Varberg finalen mot Åkersberga med minsta möjliga marginal, de lär vara revanschsugna och har dessutom hemmaplansfördel. En tuff lottning för Hellas, som alltså slår ur underläge och inte har något att förlora!

Lottning (och så småningom resultat) finns här: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/7407B7E7-108E-4EC5-BF01-E99F91EF8155/draw/149
Vi försöker få till lite löpande uppdateringar på Hellas TK:s Facebooksida också!

PS – vi grävde DJUPT i arkivet och hittade bilden på Lantz & Hellström, från SM 2013

SM2