Facebook

Tillfälliga länkar till Backhandsmash

Backhandsmash som vi använder för gruppspelen har haft problem med sitt webbhotell, och har tillfälligt flyttat tjänsten till en ny domän.

Länkarna som gäller tills vidare:

https://backhandsmash.nu/klubbar/hellas/herrgruppspel/start

https://backhandsmash.nu/klubbar/hellas/damgruppspel/start

Ordföranden har ordet: januari 2020

anders

Vid den här tiden för ett år sedan gick vi i väntans tider för att klubbens ansökan om så kallad “tidig markreservation” skulle behandlas i Exploateringsnämnden. Och på nämndens möte den 14 februari så klubbades till slut att Hellas Tennisklubb erhåller en tidig markreservation, och med det tydliga uppdraget till Stadsbyggnadskontoret (SBK), att påbörja en detaljplaneändring för att möjliggöra för en permanent tennishall på platsen där vi idag har våra tält. En viktig milstolpe för klubbens strävan och drömmar hade uppnåtts. För första gången på flera decennier påbörjades äntligen en formell process på vägen mot en ny tennishall.

 

Vintern övergick i vår och sommar men ingen uppstart av detaljplaneprojektet skedde. Innan semestrarna hörde dock Stadsbyggnadskontoret av sig om att projektet skulle påbörjas efter sommaren, men så skedde inte. Värt att nämna är att planavdelningen på SBK förmodligen är den mest hårdbelastade avdelningen där mängder av byggprojekt i staden står på kö för att få starta arbetet med en ny detaljplan. Men precis innan jul kontaktades jag av en utsedd plankonsult för projektet, som nu äntligen kommer att påbörjas den 24 januari!

 

Pararellt med väntan på att komma igång med planarbetet har vi också jobbat med finansieringsfrågan under hösten. Även där har vi nått framgång och ett mycket viktigt finansieringsavtal tecknades i december på ett betydande belopp och som kommer utgöra grunden i finansieringen av hallen.

 

I början av 2019 gick vi över till det nya boknings- och klubbadminsystemet Matchi. Bytet från det gamla systemet har varit mycket lyckat med 100-tals nya spelare som hittar till klubbens anläggning och med det ökade intäkter och beläggningsgrad som resultat.

 

Som alla känner till hade vi en häftig brand som i princip förstörde vårt kansli och omklädning – men bara interiört. Tak och ytterväggar klarade sig helt. Nu var frågan om det bara var att riva byggnaden eller gick den att renovera? Efter anbud på både bygga nytt och renovera tog Trygg-Hansa beslutet att totalrenovera och inte bara det. Byggbolaget lovade att allt skulle ske under sommaren och stå klart till inomhussäsongen startade, vilket man i princip lyckades hålla. Trots att det kändes tungt med en utbränd klubblokal när det väl skedde så har konsekvensen  blivit att vi nu har en totalrenoverad och mer ändamålsenligt klubblokal.

 

Eftersom vi inte fick ta ner tälten i somras spelades för första gången Zeta Hellas Open på våra grusbanor ute på Hellasgården. Tävlingen samlar allt från dam-och herrsingelelit till ett stort antal junior- och veteranklasser. Mycket positiva omdömen hördes om en väl genomförd turnering och i synnerhet bland spelare och föräldrar i juniorklasserna då de flesta aldrig besökt Hellas Tennis grusbanor tidigare men som visade sig bli en mycket positiv upplevelse.

 

Efter att ha tappat lite fart i klubbens juniorverksamhet i samband med att samtliga av klubbens juniortränare gick vidare mot nya utmaningar har vi under hösten haft fler barn och ungdomar i verksamheten och vi siktar nu mot att ha ca 200 platser för barn att träna och lära sig att spela tennis i Hellas. Verkligen kul då ofantligt många vill börja spela.

 

I årets slutskede kom vi också igång med att kunna bredda erbjudandet om vuxentennis genom starten av Pay’n Play som innebär nya bokningsbara tider varje vecka med träning i grupp, som leds av en tränare. Drygt 60 spelare har hittills tagit chansen att utveckla sin tennisteknik.

 

För att sammanfatta 2019 är Hellas Tennis en klubb i utveckling vilket skapar hopp för framtiden. Och det gäller alla delar av klubbens verksamheter.

 

Tack för ett händelserikt 2019 för ett minst lika bra 2020!

 

Anders Öster

Ordförande

Inbjudan till KM 2020

Johansson/Engelbrecht & Lindgren/Dipaz

HELLAS TENNISKLUBB BJUDER IN TILL:

KLUBBMÄSTERSKAPEN 2020
LÖRDAGEN DEN 1 FEBRUARI – SÖNDAGEN DEN 9 FEBRUARI

Klasser:

– Herrsingel
– Herrsingel 65 (spelas på dagtid)
– Damsingel
– Juniorsingel
– Herrdubbel
– Damdubbel
– Juniordubbel
– Släkt/Mixed-dubbel (kombinerad klass)
– Mini- och midi-singel – Spelas söndag 9/2 kl. 8.30-12.30

Klasserna delas upp i A, B och C-klasser vid många deltagare. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att avgöra vilken klass resp. spelare ska tillhöra.

Info/regler:
– I seniorklasserna spelas matcherna i bäst av två tiebreakset med ett avgörande matchtiebreak.
– I alla dubbelklasser tillämpas “no ad”-regeln (avgörande boll vid 40-40)
– I juniorsingel/-dubbel gäller poolspel och efterföljande slutspel. Korta matcher i poolspelet, exakt matchlängd beroende på antal deltagare. I slutspelet kan det bli längre matcher.
– I släkt/mixed-dubbel gäller poolspel och efterföljande slutspel. Matcherna i poolspelet spelas i bäst av 1 tiebreakset. I slutspelet kan det bli längre matcher.
– I mini/midi-klasserna gäller poolspel, och alla deltagare får medalj.
– Herrsingel 65 spelas i första hand dagtid på vardagar (finalspel kan bli andra helgen).

Varje deltagare får anmäla sig i högst 1 singelklass + 1 dubbelklass + släkt/mixeddubbel. Undantaget är de som deltar i Herrsingel 65, som också kan anmäla sig i Herrsingel.

OBS! Speltider lördag och söndag 8-22, samt mellanliggande vardagar (tisdag från kl 17, onsdag-fredag från kl 19). För Herrsingel 65 gäller spel på dagtid alla vardagar, matchstart tidigast kl 9.
Vi försöker ta hänsyn till rimliga förbehåll, men vi kan inte garantera något. Vid förbehåll som inte går att ta hänsyn till kan vi stryka deltagare ur en/flera klasser.

Om du vet att det är någon dag/tid du inte kan spela, vänligen ange det när du anmäler dig och kom inte med det efter att spelschemat är lagt – det blir smidigast för alla inblandade, inkl. dig själv!

Räkna med att det kan bli minst en match per klass och dag. Anmäler du dig i flera klasser kan det alltså bli tätt mellan matcherna. I de klasser där poolspel och avkortade matcher tillämpas kommer alla matcher i samma pool att spelas direkt efter varandra.

Tävlingen administreras i Tävling Online, och anmälan görs där: https://svtf.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=5F806780-88B9-40DF-AB50-CB710F119C9F

För instruktioner om hur du registrerar dig och får licens, se https://www.tennis.se/tavlingar/att-tavla/borja-tavla/#licens

Observera att du måste gå in under din profil och aktivera licens för 2020 om du inte redan har gjort det.
Eftersom KM är en klubbtävling behöver du INTE betala licensavgift för att kunna anmäla dig, det är endast om du vill delta i sanktionerade tävlingar (i kategori 2-3) som avgiften måste betalas. Välj motionslicensen som är gratis om du bara vill anmäla dig till KM.

Sista anmälningsdag är söndag 26/1. Lottning görs måndag 27/1 och spelschemat för första helgen och vardagarna publiceras så snart vi har fått klart det, senast tisdag 28/1.
Spelschemat för den andra helgen publiceras senast tisdag 4/2.

Avgifter:
Seniorsingel 200:-
Seniordubbel & släkt/mixed 100:- (per spelare)
Juniorsingel 150:-
Juniordubbel 75:- (per spelare)
Mini/Midi 100:-

OBS! Medlemsavgift för 2020 måste vara betald för att man ska få delta i KM!

Obs! Juniorträningen och tennisskolan är inställd båda tävlingshelgerna.
Tel.nr. under tävlingsdagarna är 08-640 78 64. Frågor kan tas via det telefonnumret eller via mail till info@hellastk.se
Ev. förbehåll meddelas via mail senast sista anmälningsdagen (26/1).

VÄLKOMNA!
/TÄVLINGSKOMMITTÉN