Facebook

Debutanter segrade i Dubbeltrubbel

Den åttonde upplagan av Dubbeltrubbel bjöd på kanonväder och deltagarrekord – hela 34 tappra kämpar varav 13 debutanter.
Och det var spelare ur den sistnämnda kategorin som imponerade mest.

De 17 paren delades in i 4 grupper, och vi insåg snabbt att vi i vanlig ordning fick mycket spänning och jämna matcher. Snudd på för mycket faktiskt, det skulle nämligen visa sig att nästan varenda match avgjordes i dubbeln och det blev en kamp mot klockan för att hinna klart innan mörkrets inbrott.

När poolspelet var färdigt tog kvartsfinalerna vid. Tävlingsledare Carrigan i par med tävlingens yngste deltagare Betty Brusewitz hade sett mycket starka ut under hela dagen, men åkte på en tung förlust mot debutantduon Viggo Sandström/Birgitta Wahlberg.
Fjolårsfinalisten Robin Ljunggren, som vunnit det mesta utom just Dubbeltrubbel, kämpade sig fram till semifinal tillsammans med sin partner Emma Öistamö sedan de besegrat festgeneral Gustaf Brusewitz och 2021-mästaren Ebba Lindgren.
Semifinalen mellan Viggo/Birgitta och Robin/Emma blev dagens värsta nagelbitare, där matchbollar räddades åt alla håll och kanter. Det var till slut Viggo och Birgitta som drog det längsta strået och bokade en plats i finalen.

På den andra halvan av slutspelsträdet hittade vi bl.a. regerande mästaren Attila Szelenyi, tillsammans med Hellasveteranen Petter Jacobson som otroligt nog gjorde Dubbeltrubbeldebut – bättre sent än aldrig! Och precis detsamma får vi väl säga om deras kvartsfinalmotståndare David Cedenheim, som lirade ihop med Johan Eiritz. Det blev en jämn match, precis som alla matcher i den här tävlingen, där Petter och Attila segrade.
Och i den sista kvartsfinalen lyckades Arya Yazdani och Anna Beckman ta en rejäl skalp, när de besegrade två gamla klubbmästare i Fredrik Lindgren & Malin Lindhagen. Semifinal #2 stod således mellan Petter/Attila och Arya/Anna, där det blev de förstnämnda som vann med knapp marginal.

I finalen fick vi sedan ett rejält antiklimax. Attila kunde tyvärr inte fullfölja sin kamp mot att försvara titeln, då en skada tvingade honom att upp mitt under pågående final.
Mästarna i Dubbeltrubbel 2023 blev därmed Viggo Sandström och Birgitta Wahlberg. Deras namn är givetvis förevigade med tuschpenna på världens vackraste trofé!

Trofe  Finalister

Men som alla rutinerade trubblare vet är det inte finalen som avslutar tävlingen. Den numer traditionsenliga efterfesten i Hästhagen lockade många, och några av oss avrundade kvällen med en efterfest till efterfesten på Snövit där Blues Guys visade att de behärskar piano & gitarr minst lika bra som tennisracket.

September 2024 smäller det igen, vi längtar redan!

/Den omutbara tävlingsledningen

 
Carrigan   AttilaPetter

Comments are closed.