Facebook

Debutanterna starkast i Kannan

2019 års upplaga av vår klassiska handicapturnering Kurres Kanna lockade 28 deltagare. Extra glädjande var det att vi hade hela 8 debutanter på plats, och de skulle visa sig vara giftiga…

Bland de lite mer rutinerade rävarna var det Uffe Nyström som imponerade mest till en början, med starka vinster över bl.a. Gustav Lundkvist och Tommy Lindström. Han vann sedan också en välspelad kvartsfinal mot Lucas Johansson, och framme i semi.

På andra sidan nätet i semifinalen stod Gago Cuk, en av debutanterna som hade visat upp en imponerande bollsäkerhet hela dagen. Och det fortsatte i semifinalen, där han tröttade ut Uffe och vann med 4-2.

På den nedre halvan var det också en Kannan-debutant, Jim Frimodig, som ställdes mot en mer rutinerad herre i Stefan Grahn, som bl.a. har en Melittafinal på meritlistan. Mötet var faktiskt en repris på kvartsfinalen i ute-KM i somras, och precis som då var Jims slice ett vinnande vapen mot en trött Stefan – 4-1 blev segersiffrorna.

Och det fortsatte på samma linje i finalen, där Frimodig höll sig kallast och vann mot Cuk med 4-1.

Gago Cuk & Jim Frimodig

Gago Cuk & Jim Frimodig

I den nästan lika prestigefyllda tröstturneringen Malins Melitta var det Ivar Källhed som tog sig till final från den övre halvan, trots en tuff kamp mot både luriga motståndare och en rejäl gummiarm. På andra sidan stod Joel Hedman, som sin vana trogen sprang och sprang utan att tröttna vilket alltså räckte hela vägen fram till final. Väl där visade sig dock motståndet var för tufft, och med siffrorna 4-2 var det Ivar som tog hem Melittan.

Joel Hedman & Ivar Källhed

Joel Hedman & Ivar Källhed

Vi tackar alla deltagare för en trevlig dag, och inte minst tackar vi Biwo Racketshop som sponsrade med priser till finalisterna!

Nu blickar vi framåt mot annandag jul och nästa handicapturnering!

Comments are closed.