Facebook

Fjärde raka segern för herrlaget!

Sundbybergs TK kunde inte stoppa Hellas herrlag från att i lördags spela hem ytterligare en match i Mellan Division 2. Det var fjärde vinsten av fyra möjliga och ännu en gång mönstrade Hellas trion Ideström – Lantz – Håkansson.

Som vanligt var det Lucas Ideström som fick ta hand om förstasingeln och ännu en gång gjorde han det med bravur. Visserligen fick Hellasspelaren se sig breakad direkt i inledningsgamet men repliken kom omgående. Från 2-2 tog Ideström tio raka game efter att ha spelat i ett tempo som motståndaren hade uppenbara problem att hänga med i.

Klara siffror blev det också i Peter Lantz första set på andrasingeln. Det präglades dock av jämna game och Lantz hade svårt att få till något ordentligt tryck i slagen, samtidigt som förstaserven klickade. Motståndaren började också hitta ett vägvinnande spel med flertalet välplacerade passerslag. Andra set blev en maratonuppgörelse där Lantz till slut kunde serva hem matchen vid 6-5.

Anders Håkansson gav sedan Hellas en ointaglig 3-0 ledning efter en match där Sundbybergs-spelaren tvingades ge upp på grund av en allvarlig sträckning. I det läget hade Håkansson – trots stora problem att hitta någon rytm i spelet – lyckats spela sig fram till en 6-3, 4-2-ledning.

Den dubbel som skulle ha avslutat tenniskalaset i Sundbyberg kunde sedan – till den tillresta publikens förtret – snöpligt nog inte ens påbörjas. Hemmalaget var på grund av skador tvungna att lämna WO och 4-0 i Hellas favör var ett faktum.

– En vinst är alltid en vinst. Och två poäng är alltid två poäng. Men spelmässigt måste vi höja oss inför kommande duster mot Falun och Bålsta, konstaterar Hellas lagkapten Anders Håkansson.

 

Resultat Sundbyberg – Hellas 0-4

Linus Strömberg – Lucas Ideström 2-6, 0-6

Daniel Aronowitsch – Peter Lantz 2-6, 5-7

Gustav Berglund – Anders Håkansson 3-6, 2-4 ret.

Dubbel: W.O till Hellas

Comments are closed.