Fredrik Lindgren årets annandagsmästare

Som traditionen bjuder samlades ett gäng spelsugna hellener den 26 december för årets upplaga av annandagsturneringen!

Startfältet bestod den här gången av 23 spelare – allt från flerfaldiga mästare till spännande debutanter. Åldersspannet var också imponerande, det skilde hela 61 år mellan veteranen Kurre Nyström och junioren Victor Rydgård!

Deltagarna lottades in i fem grupper, och det var spännande ända in till sista omgången i alla fem. De två bästa i varje grupp tog sig vidare till slutspelet, och det var många rutinerade namn i kvartsfinalerna. En debutant hade dock smugit sig med, och det var just Arya Yazdani som imponerade mest på publiken när han med en elegant stoppboll på matchbollen såg till att Håkan Johansson fick smaka på sin egen medicin. I semifinalen hade Arya sedan toppseedade Dan Anders Carrigan rejält i brygga, men som så många gånger förr lyckades Carrigan vända på ett till synes hopplöst läge och ta hem segern – med god hjälp av nätkanten.

På den andra halvan av slutspelsträdet var det en “kollegornas kamp” i semifinalen mellan två herrar som jobbar på samma skola. Hasse Hambergs vägvinnande spel räckte långt den här dagen, till hans egen förvåning, men Fredrik Lindgren var säkerheten själv och kunde effektivt montera ner en trött Hamberg.

Carrigan mot Lindgren – en giganternas kamp i finalen. Den som kan sin Hellashistoria vet att vi här snackar om två stjärnor som inledde sin bana i klubben redan som juniorer, och har skördat otaliga framgångar genom åren. Den handfull åskådare som hängde kvar i tälten spekulerade i att Carrigans okonventionella uppladdningsmetoder (ingen träning och ingen sömn) skulle straffa sig, och så blev också fallet. Lindgren visade ingen pardon, och krönte ett strålande tennisår med att sopa hem finalen tämligen komfortabelt. Grattis!

Resultat (kvartsfinal och framåt):

Fredrik Lindgren – Peter Elmlund 4-2
Hans Hamberg – Lucas Johansson 4-2