Facebook

Håkan & Joel segrade i Dubbeltrubbel

Den tredje upplagan av Dubbeltrubbel bjöd traditionsenligt på fantastiskt sensommar-väder, många nya ansikten och rafflande drama.

18 förväntansfulla deltagare stod uppställda efter lördagsmorgonens sign-in i årets Dubbeltrubbel. Det var en salig blandning av debutanter och slipade veteraner som alla ville göra upp om bubblet och ingraveringen i Spateln. Av dessa – sju tjejer! Det vill säga nästan 40 procent av deltagarskalan och nytt Hellasrekord! Mer av den varan säger vi i tävlingsledningen och siktar mot 50/50 till nästa år.

I startfältet fanns en hel del nya ansikten. Vi hälsar Jan Aronsson, Isabella Frank, Pernilla Eriksson, Hanna Wiesel, Helena Björnfot och allas vår privata racket-terapeut, Jocke ”Mr Biwo” Kjerrström, välkomna till klubben.

Efter det inledande poolspelet kunde det konstateras att tävlingsledningens seedning hållit mycket hög klass även i år då i princip alla lagmatcherna varit snortajta. Efter en vadskada i näst sista matchen tvingades sluggern Jan Aronsson kasta in handduken och ersättas av Helena Dreber från damlaget. Men lite gjorde det för partner Andre Toivanen då paret tog sig vidare till semi ändå. Väl där väntade 2015 års vinnare Mikael Lundh, för dagen ihop-parad med den obesegrade Tina Andersson. Tina fortsatte vara omöjlig i singeln. Men efter Toivanens seger mot Lundh fick Tina och Mikael till slut ändå ge sig i dubbelns avgörande tiebreak. I den andra semin vann lurifaxen Håkan Johansson och partnern Joel Hedman båda sina singlar mot hårt kämpande Stefan Grahn och Hanna Wiesel, och finalen var ett faktum.

Håkan föll med 2-1 i set mot en resolut André, men partnern Joel vann tajt mot Helena Dreber. Dubbeln skulle avgöra saken. Läktaren höll tyst. De tusentals cyklisterna på Hellasgården med. Ett imponerande kamikaze-volleyspel av Hedman, bra servande och höga toppade forehands varvat med mjuka handleder av Håkan skulle visa sig fälla avgörandet. Vinnare i årets Dubbeltrubbel stavas Håkan Johansson och Joel Hedman.

Avslutningsvis några detaljer från gruppspelet:
– Lucas Pilotti var på vippen att slå pappa Håkan Johansson i gruppspelet. Något som tydligen hade genererat 10 000 kr till honom enligt ett gammalt vad. Snacket på läktaren var att Pilotti gav upp matchen i avgörande Tiebreak då han befarade att pappa inte hade råd den här månaden. Fortsättning följer…
– Ytterligare en spelare gick obesegrad i singeln och det var den nyrekryterade Pernilla Eriksson. Hon vann alla sina förstasinglar. Ett mycket spännande tillskott för det allt starkare damlaget…
– DubbelTrubbelBubbel är fortfarande ett av SAOLs längsta ord…

Grattis till vinnarna och tack alla fina för en fantastisk dag!!
/Tävlingsledningen

Segrare: Håkan Johansson & Joel Hedman

Segrare: Håkan Johansson & Joel Hedman

IMG_20170916_171235

DubbelTrubbelBubbel vid Storstugan

Comments are closed.