Hellas Tennisklubb söker ny chefstränare till juniorverksamheten

Hellas Tennisklubb söker chefstränare

Hellas Tennisklubb är belägen på Södermalm i Stockholm, nere vid vattnet i Eriksdal invid Eriksdalsbadet. Klubben bildades 1899 och har bedrivit tennis på platsen från mitten av 1920-talet. Idag består klubben av runt 400 medlemmar varav ca 150 är juniorer. Klubben har i dagsläget tre hardcourtbanor inomhus i tält (som tas ned sommartid) samt fyra nyanlagda grusbanor ute på natursköna Hellasgården straxt utanför stan. Klubben för också en intensiv dialog med Stockholms Stadsbyggnadskontor om att få bygga en ny tennishall på platsen där tälten idag ligger och då med fyra tennisbanor.

Hellas juniorverksamhets mål är att kombinera både bredd- och elitverksamhet och att fostra tennisspelare där alla ska kunna hitta en form att fortsätta med tennis livet ut. l dagsläget har vi drygt 150 st juniorer i verksamheten varav ca 25 spelare ingår i tävlingsgruppen. Klubben har idag 3 anställda tränare på heltid/deltid samt ett antal hjälptränare.

Vår nuvarande chefstränare sedan tio år går nu vidare mot nya utmaningar och därför söker vi en ny chefstränare med ansvar för hela juniorverksamheten.

Leda och organisera arbetet för klubbens samtliga tränare.

Stor frihet att utforma och skapa en ny organisation i juniorverksamhetens alla delar tillsammans med klubbens styrelse.

Öka antalet juniorer i alla åldrar.

Öka rekryteringen av flickor för att nå en jämnare balans mellan pojkar och flickor (Idag stort underskott på unga tjejer i klubben).

Planera för träningsläger/tävlingsläger som Hellas erbjuder på samtliga skollov.

Tränartid på banan ca 25 h/v.

Ansvarig tävlingsledare för tävlingsverksamheten inom ramen för SO If Tour samt Zeta Hellas Open.

Administrativa uppgifter.

Vi söker dig som:

Brinner för att lära ut tennis och är en inspirerande och motiverande ledare och är duktig på att engagera och inkludera alla i tränarteamet och få alla att arbeta mot samma mål.

Har god hand med både barn och vuxna på och utanför banan och känner sig trygg i kommunikationen med både barn och föräldrar.

Är kreativ och kan ta eget ansvar samt har en organisatorisk förmåga.

Är stresstålig och flexibel och kan arbeta kvällar och del av helger (krav).

Vi ser gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi förutsätter att du har stor erfarenhet från tränararbete och/eller spel på elitnivå. Relevanta utbildningar (däribland SvTF:s utbildningar) värdesätts mycket högt, liksom tidigare erfarenhet som ledare inom idrottens värld.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) och klubben följer kollektivavtal.

En personlig ansökan, med CV och referenser, skickas till styrelsen@hellastk.se. Vi avser att tillsätta tjänsten som senast i slutet av Q1 och intervjuer kommer ske löpande vartefter de kommer in. För mer information om tjänsten kontakta avgående chefstränare Johan Thorselius på 076-250 23 01 eller klubbens styrelseordförande Anders Öster på 070-863 87 35 alt. anders.oster67@gmail.com

Välkommen med din ansökan snarast!