Hellas TK med när Sveriges första Multiskillstränare korades

multiskillzUnder 2016–17 har tio klubbarna medverkat i ett pilotprojekt baserat på träningskonceptet Multiskillz, som går ut på att få in motorisk och koordinativ träning i tennisverksamheten på ett roligt och effektivt sätt. Med varierande övningar av olika svårighetsgrad testas gränserna för både kropp och knopp – en allsidig och förberedande aktivitet för såväl tennis som andra idrotter. Och viktigast av allt: en god start på livet.

Den belgiske grundaren Kenneth Bastiaens har guidat de första svenska Multiskillz-ledarna, som från och med i höst lanserar konceptet i sina klubbar.
– Jätteroligt att få jobba med motiverade coacher och få starta upp projektet här i Sverige. Multiskillz innebär ”skills for sports and life” och stämmer verkligen överens med Svenska Tennisförbundets nya vision om tennis för livet, hela livet, säger Kenneth Bastiaens.
– Tennis i sig innebär många positiva värden, men att enbart träna med racket och boll är inte tillräckligt för att täcka alla utvecklingsaspekter. Vi vill sätta barnet i centrum och se till att de får de här motoriska färdigheterna som gör att de kan utvecklas som tennisspelare och få glädje av sin idrott hela livet, säger Bastiaens.

Efter den tredje och sista utbildningsträffen finns nu de första Multiskillz-ledarna i Sverige i: Fair Play TK, GLTK, Öviks TK, Malmö Bellevue TK, Danderyds TK, Påvelunds TBK, Svedala TK, Strängnäs TK, IS Göta och Hellas TK.

Läs mer på;