Inspirerande Nadal-dokumentär och hemuppgifter!

Här kommer en länk till en fantastisk dokumentär om Nadal. Klicka nere i högra hörnet i YouTube-fönstret, på symbolen för subtitles, för att få undertexter på engelska. Kan vara bra att ha fingret på paus-knappen också, så man hinner med att läsa allt bra som sägs.

Hemuppgifter för Aspiranter/äldre juniorer i Akademien

För våra Aspiranter/äldre juniorer i Akademin har vi några uppgifter som får er att tänka till lite om dokumentären. Skriv ned och skicka in till Johan. Alla i klubben är självklart välkomna att göra detta, jag lovar ge feedback 😉

1. Skriv ned några av de saker som gör Nadal till en så bra spelare (minst 3). Förklara kort varför.
2. Vad gjorde Nadal taktiskt för att hantera Djokovic efter flertalet förluster i rad? Hur kunde han få Djokovic dit han ville och tvinga på honom det spel/mönster Nadal ville ha?
3. Vad ser du för tecken hos Nadal att han har ett “growth mindset”, att han alltid vill utvecklas, aldrig är färdig?
4. I början av karriären ödslade han mycket energi, och var tok-taggad, men vad gjorde han/Toni för att ändra detta och bli lite mer effektiv och använda energin rätt? För att hitta koncentration inför
varje ny boll över en lång, tuff match och stanna i nuet?
5. Hur ser Nadal på förluster?
6. Vad känner du igen här som du/vi redan gör? Vad kan du ta till dig och utveckla hos dig själv?

Hemuppgifter för övriga spelare i Hellas juniorverksamhet

1. Här är ett klipp från årets Australian Open. Nedan finns två avdelningar med frågor. Ni yngre svara på Basic-frågorna, ni äldre/mer erfarna svara på de Avancerade frågorna. Vill man gör både – go for it! Maila in svaren till Johan senast till nästa helg (11-12/10).

Basic frågor:
1. Vilka är dessa spelare? Vilket land kommer de ifrån?
2. Vem av spelarna spelar med vänster hand?
3. Vem av spelarna spelar med en hand på backhand?
4. Hur många gånger över nät går den längsta bollen?

Avancerade frågor:
1. Vilken höjd över nätet har dessa spelare i de flesta slagen från baslinjen tror ni? Är det någon skillnad när de är pressade?
2. Beskriv hur Wawrinka rör sig till varje slag? Hur använder han benen och vilken balans och position har han har när han träffar bollen?
3. Vart exakt positionerar sig Wawrinka efter han varit ute i hörnet och spelat tillbaka ett slag? Varför?