Klubbarnas Mästerskap 2023 – lottning & spelschema

Välkommen till Klubbarnas Mästerskap 2023!

Lottning och spelschema

Lottningen och spelschemat är klart och du hittar det på denna länk:

Maxisingel (grön boll) och Midisingel (orange boll)

De här klasserna spelas söndag 20/8 med start 15.00. Ingen lottning publiceras, vi samlas strax före kl 15 och alla får spela flera korta matcher.
Vi håller på i ca 2-3 timmar.

Poolspel/slutspel
Det är poolspel i samtliga klasser. Alla matcher i samma pool spelas direkt efter varandra på samma bana (förutom poolspelet i Damdubbel och Juniordubbel, som spelas på två banor parallellt).
De två bästa i varje pool går vidare till slutspel (med undantag för Damsingel A och Juniordubbel, där det inte är något slutspel utan bara ett poolspel).

Matchformat

I poolspelet spelas matcherna i ETT set (tiebreak vid 6-6) i de flesta klasserna. Med två undantag:

– Damsingel A – här spelas matcherna i bäst av 3 set med avgörande matchtiebreak (till 10) som tredje set.

– Damdubbel – här spelas matcherna som ETT kort set (start vid 2-2, tiebreak vid 6-6).
I slutspelet är spelformen bäst av 3 set med avgörande matchtiebreak (till 10) som tredje set.
Med undantag för släkt/mixed-dubbel, där matcherna spelas i ETT set t.o.m. semifinal.

Samtliga dubbelmatcher spelas med no ad (avgörande boll vid 40-40).

Matchflyttar och förhinder

Spelschemat är väldigt fullspäckat och möjligheten att flytta matcher är begränsad.
Vi har försökt ta hänsyn till alla förbehåll som lämnats innan anmälningstidens utgång.

Om du får förhinder, hör av dig till tävlingsledningen

Victor – 0738453146
Frej – 0733995000

info@hellastk.se

frej.johnson@sparvagentennis.se

Spelplats

Matcherna spelas ute på Hellasgårdens tennisbanor.

Vid ev. dåligt väder eller om matcher drar ut på tiden och det blir för mörkt att spela flyttar vi inomhus. Det kan i så fall bli spel både hos Spåret och Hellas inomhus. Vi kontaktar de berörda om det blir inomhusspel. Medtag inneskor.

Tänk på
Tiderna är ungefärliga (vi har räknat på ca 40 minuter per ensetsmatch). Det kan bli både tidigare och senare start beroende på hur lång tid matcherna tar, och eventuella regnuppehåll.
Kom i god tid, gärna 20 minuter innan utsatt tid, och anmäl dig till tävlingsledningen.

Högst 5 minuter inbollning på banan.

Döm schysst, fair play gäller i alla lägen och lycka till!