Facebook

Kurres Kanna 2019, lottning & spelschema

Lottning och spelschema för Kurres Kanna finns nu att ladda ner (klicka på länkarna):

LOTTNING

SPELSCHEMA

 

Så fungerar handicapsystemet och poängräkningen

 

Alla spelare har tilldelats ett handicap baserat på uppskattad spelstyrka (se siffran inom parantes i lottningsträdet).
Att sätta rätt handicap på alla är alltid väldigt svårt för tävlingsledningen, vi hoppas att det har blivit så bra det bara kan bli men ber om överseende med att det kanske inte känns helt rätt allt gånger.

Ju bättre spelstyrka man har, desto lägre handicap. -50 är det lägsta i år, 30 är det högsta.

Nivåerna: -50, -40, -30, -15, 0, 15, 30

 • Om två spelare med samma handicap möts spelar man game precis som vanligt.

 

 • Om det skiljer EN nivå (t.ex. en spelare med -30 möter en med -15):
  Den med högre handicap (-15) startar varje game med ledning 15-0. Det innebär att den första poängen i varje game servar man från ”fel” ruta.

 

 • Om det skiljer TVÅ nivåer:
  Den med högre handicap startar varje game på 15, den med lägre handicap startar på -15. När spelaren på -15 vinner sin första poäng i gamet har han 0. I det här fallet slås första serven från rätt ruta. Om med högst handicap servar kan ställningen efter första poängen alltså vara 30 mot -15, eller 15-0.

 

 • Om det skiljer TRE nivåer:
  Den med högre handicap startar på 15, den andre på -30. Den som börjar på ”minus” måste alltså vinna två poäng för att komma upp till 0. Den första serven slås från “fel” ruta.
 • Om det skiljer FYRA eller fler nivåer:
  Den med högre handicap startar på 30, den andra på -30, -40 osv. beroende på hur många nivåer som skiljer. Är det jämnt antal nivåer som skiljer servar man från rätt ruta (höger) vid den första poängen i gamet, vid udda antal nivåer börjar man från fel ruta (vänster).

 

 • Vi tillämpar också ”no ad”-regeln. Om ställningen blir 40-40 spelas en avgörande poäng, där mottagaren väljer i vilken ruta serven ska slås. Den som vinner poängen vinner gamet.

 

 • Matcherna spelas först till 4 game, man behöver inte vinna med 2 games marginal. Vid ställningen 3-3 spelas alltså ett avgörande game.

Comments are closed.