Facebook

Lindgren försvarade titeln på annandagen

Äntligen var julen sig lik igen – efter att två raka upplagor ställts in på grund av pandemin gjorde Annandagsturneringen comeback, och det blev en succéartad sådan!

Tävlingen lockade rekordmånga 36 deltagare, och det blev därför ett kort och riktigt spännande format med först till 3 game med no ad i poolspelet (först till 4 i slutspelet).
Vi fick många spännande matcher i poolspelet, och en del skrällar, men det var nästan bara spelare med låga handicap som tog sig vidare till kvartsfinalerna. Undantaget var Ebba Lindgren, som återigen visade prov på sin otroliga förmåga att toppa formen utan att träna tennis. Hon hade inte stått en minut på banan sedan Kurres Kanna, men lyckades ändå besegra flera stora namn. Det började viskas i tälten om att det kunde bli ett far-dotter-möte i finalen, då även pappa Lindgren gick starkt, men så blev inte fallet den här gången. Melittamästaren Diego Dipaz kämpade med ett tufft handicap, men besegrade Ebba med 4-2 i kvartsfinalen.
Pappa Fredrik Lindgren fick också kämpa hårt, när han besegrade Tobias Lejnerborn med samma siffror.

En annan junior som imponerade var Liv Björklund, som också hon tog sig fram till kvartsfinal och bjöd hårt motstånd. Det räckte dock inte hela vägen, för på andra sidan nätet stod en Jim Frimodig som hade käkat taggtråd till frukost och tog hem kvartsfinalen med 4-2.
Den fjärde kvartsfinalen var den jämnaste, där rutinerade räven Johannes Moberg till slut lyckades besegra debutanten Victor Meyer med 4-3.

I den första semifinalen ställdes Johannes mot regerande mästaren (från 2019) Fredrik Lindgren, och det var en högklassig match som stod och vägde in i det sista. Fredrik fick sista ordet och vann med 4-2.
På den andra banan blev det en riktig slicefest mellan Dipaz och Frimodig, där den förstnämnde var oerhört stadig och vann med 4-1.

Finalen var jämnare än segersiffrorna 4-0 säger, men det var en herre som vann de avgörande bollarna och det var Fredrik Lindgren som lyckades försvara sin titel. Efter ett år där han ofta varit nära men inte nått hela vägen kom alltså fullträffen i årets sista tävling!

Som avslutning måste vi förstås tacka alla deltagare för en mycket rolig dag! Det var imponerande att se den fina bredden som finns i klubben – den yngste spelaren var 10 år och den äldsta 74, och bägge två var faktiskt ytterst nära att besegra den blivande mästaren redan i poolspelet. Extra kul var det också att se många ungdomar och att halva startfältet var debutanter, återväxten är säkrad!
Handicapsystemet borgar alltid för spännande matcher, och det lite udda spelformatet med plus/minusbollar möjliggjorde vad vi tror är ett världsrekord – Fredrik Lindgren lyckades nämligen med konststycket att rädda 21 matchbollar i rad och vinna en match!

Efter annandagen är det nu klart vilka som kvalar in till Mastersslutspelet 7 januari. Vi gratulerar de 8 som just nu är med i startfältet (med reservation för ev. återbud):

Dan Anders Carrigan
Diego Dipaz
Anna Beckman
Jim Frimodig
Fredrik Matz
Fredrik Lindgren
Othilia Tobieson
Anna Berglund

Vid tangentbordet: Victor Nyström

RESULTAT ANNANDAGSTURNERINGEN 2022

Kvartsfinaler

Fredrik Lindgren – Tobias Lejnerborn 4-2
Johannes Moberg – Victor Meyer 4-3
Diego Dipaz – Ebba Lindgren 4-2
Jim Frimodig – Liv Björklund 4-2

Semifinaler

Fredrik Lindgren – Johannes Moberg 4-2
Diego Dipaz – Jim Frimodig 4-1

Final

Fredrik Lindgren – Diego Dipaz 4-0

Fredrik Lindgren & Diego Dipaz

Fredrik Lindgren & Diego Dipaz

 

Comments are closed.