Lottning & spelschema, Klubbarnas Mästerskap 2021

Vi är glada att kunna meddela att deltagarantalet är långt över vad vi hade förväntat oss – hela 135 spelare är anmälda och 250 matcher ska spelas under veckan!

Lottning och spelschema ligger uppe: https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/C9B3AF13-8231-46ED-AC9B-1351113C320E

Klassindelning
Vi har delat in spelarna i klasser baserat på vår kännedom om spelstyrka.

I Herrsingel blir det A, B och C-klasser.
I Damsingel A och B-klasser
I Dubbel har vi delat in i Herrdubbel A, Herrdubbel B samt Damdubbel
I Släxt/mixed-dubbel blir det A och B-klass.

De som har anmält sig utan dubbelpartner har parats ihop med någon och blivit inplacerade i någon av dubbel eller mixed-klasserna.

I Herrsingel A har vi tillämpat seedning, i övriga klasser har vi lottat helt fritt.

Matchformat

Det stora antalet deltagare innebär att vi måste hålla nere matchlängden för att hinna med alla matcher.

Därför kommer matcherna spelas som 1 set, tiebreak vid 6-6.
Finalerna i Damsingel A och B samt Herrsingel A, B och C spelas dock som bäst av 3 set (avgörande matchtiebreak).

Vi tillämpar no-ad i samtliga dubbelmatcher.
Poolspel

Det är poolspel i samtliga klasser, så alla spelare/dubbelpar är garanterade att få spela minst två matcher. Alla matcher i samma pool spelas koncentrerat under samma dag, som ni kan se i spelschemat (med undantag för grupp B i damdubbel, där matcherna är utspridda på flera dagar).
Ettan och tvåan i varje pool går vidare till slutspel.

Bollar

Vi spelar med RS Tour Edition (vita röret). I Maxisingel används RS Green Edition.

Spelschema/förbehåll

På grund av det stora antalet matcher har det tyvärr varit omöjligt att helt anpassa spelschemat efter allas förbehåll. Vi har lagt schemat så att alla ska kunna spela sina matcher i poolspelet, men i slutspelet har vi inte kunnat ta någon hänsyn.
Om man går vidare till slutspel men inte kan spela nästkommande runda föreslår vi att man meddelar det till tävlingsledningen i förväg, så kan vi erbjuda trean i poolspelet att ta över slutspelsplatsen – på så sätt slipper vi tråkiga WO-matcher.

Med anledning av det fullspäckade schemat kommer vi inte kunna göra några matchflyttar.

Regn/mörker

Om vi måste avbryta spel pga regn eller mörker så kommer matcherna att spelas klart inomhus, i Spårvägens hall vid Kärrtorps IP.
Se därför till att ha med dig inomhusskor.
Finaldagen

Under finaldagen, lördag 21 augusti, kommer vi förutom tennismatcherna också arrangera roliga aktiviteter utanför banorna mellan kl 10-16 – grillning, minitennis, dragkamp mm. Vi hoppas på att det förutom spelarna också kommer mycket publik och hejar på!

Kontakt

Om ni behöver komma i kontakt med tävlingsledningen ber vi att ni i första hand ringer/sms:ar någon av oss.

Hoppas ni är lika taggade som oss – det här kommer bli en riktig tennisfest! Vi ses på Hellasgården!

Robin Ljunggren, Spårvägens TK                                       Victor Nyström, Hellas TK

073-546 76 50                                                                       073-845 31 46