Mycket jämnt när Wood Classic avgjordes

Årets upplaga av Hellas Wood Classic samlade endast sex deltagare, men dessa bjöd på rejäl dramatik!

Spelarna delades in i tre par, och alla mötte alla. När första set tog en timme att få klart insåg vi att vi nog tagit oss vatten över huvudet när vi beslöt att köra “riktiga” matcher, men nästan fem timmars kamp senare kunde vi glada och slutkörda pusta ut i värmen.

Dan Andersson/Erik Ridderstolpe ställdes i den första matchen mot Kurre Nyström/Bengt Kleijn. Första set blev som sagt en långdragen historia, det fick avgöras med tiebreak som Dan och Erik tog hem. Av bara farten sopade de också hem andra set med 6-2.

Ingen rast och ingen ro – segrarna fick stå kvar på banan för ny match mot Gustav Lundkvist/Victor Nyström. Dan och Erik som nu hade spelat in sig i nästan två timmar med träracketarna vann första set med 6-3, men Gustav och Victor kom sedan igång ordentligt och vann andra set med samma siffror. Matchtiebreak fick avgöra, och det tog Gustav och Victor hem med 10-6.

Inför den sista matchen hade alla paren chans att vinna tävlingen. Gustav/Victor tog hem första set mot Kurre/Bengt med 6-4, och Gustav såg ut att vara på väg mot sin andra raka titel i Wood Classic. Orken tröt dock i andra set, och skönspelet lös med sin frånvaro. 6-4 till Kurre/Bengt, och ännu ett matchtiebreak väntade. Efter att ha gjort ett tidigt ryck kunde Kurre/Bengt hålla undan, och vinna med 10-6.

Varsin seger för paren, alltså! Setskillnad fick avgöra vilka som skulle ta hem förstapriset (presentkort från Biwo Racketshop), och vi fick följande slutställning:

1. Dan Andersson/Erik Ridderstolpe
2. Gustav Lundkvist/Victor Nyström