Facebook

Om Hellas TK

Klubben består av runt 550 medlemmar varav ca 200 är juniorer. Utöver dessa utnyttjar flera tusen stockholmare våra banor varje år som strötidskunder eller abonnenter.

På grund av vår populära verksamhet och begränsningen i vår anläggning har vi idag väldigt stort tryck och extremt hög beläggning på våra tre banor. Vi gör vad vi kan för att ge så många nya som möjligt chans att få tillgång till tennisen på Södermalm – både juniorer och seniorer. Klubben arbetar samtidigt tillsammans med stadens politiker och tjänstemän för att inom en snar framtid etablera en modernare och större hallanläggning på samma plats som idag.

Hellas vill vara en modern klubb som ligger i framkant i Sverige vad gäller utbildning och kunskap på alla områden inom tennisen. Vi satsar hårt på utbildning för våra ledare och våra chefstränare deltar i internationella sammanhang och engagerar sig på flera områden inom svensk tennis. Samtidigt så har vi en målsättning att vara en ”liten och familjär” klubb där det främjar oss. Att ha många aktiviteter som för medlemmarna samman och att vi hjälps åt med de olika arbeten som krävs för att hålla klubben levande.

Vår grundläggande filosofi är att kombinera både bredd- och elitverksamhet där alla ska kunna hitta en form att fortsätta med tennis livet ut. Inget utesluter det andra, snarare tvärtom; bredden berikar eliten och vice versa. Läs mer om filosofi och målsättning kring träning och tävling under ”Juniorer”.

Vi arrangerar flera juniortävlingar för regionens barn och ungdomar under året, och har under sommaren vår stora öppna tävling – Zeta Hellas Open. Klubben har även flertalet interna tävlingar och events under året, och ett stort och populärt matchgruppspel får både damer och herrar. På lagsidan har Hellas en bred representation i seriesystem med målsättning på spel i de högre divisionerna både inom- och utomhus.

 

ADMINISTRATION

Förutom den idrottsliga verksamheten administrerar Hellas TK tennisanläggningarna vid Eriksdal och Hellasgården under klubbens driftbolag Hellas Tennis AB

Hellas arrenderar anläggningarna av Idrottsförvaltningen resp. Garantföreningen. Hellas Tennis AB svarar för driften av anläggningarna.

För att få verksamheten att gå ihop är klubben beroende av visst ideellt arbete. Ett stort antal medlemmar ställer årligen upp vid anläggningarnas tält- och banarbeten.

 

Comments are closed.