Ordföranden har ordet: december 2018

Det lackar mot jul och det har blivit tid för en julhälsning.

Under året som gått har det hänt flera saker, inte minst i juniorverksamheterna. Det började med att en av klubbens trotjänare i många år på tränarsidan Richard Gardt slutade för att gå mot nya spännande uppdrag. Richard har dessutom blivit pappa under året vilket vi gratulerar honom till. Därefter var det dags för klubbens mångåriga chefstränare Johan Thorselius att anta en spännande utmaning i en av Sveriges ledande tennisklubbar, SALK och Ronja Pekarek fortsatte sina studier på GIH.

Då gick uppdragen vidare till klubbens två assisterande tränare Marko Begovic och Diego Dipaz, där Marko blev chefstränare. För er som inte känner dessa herrar kommer Marko från Serbien Montenegro och Diego från Peru vilket innebär att klubbens juniorer nu kommunicerar på serbokratiska, spanska, engelska och lite svenska :).

Från och med höstterminen gjordes lördagarna om till den stora tennisskoledagen för primärt de yngsta, då styrelsen mål är att få in fler barn i tennisskolan. Dessutom vill vi råda bot på den obalans som råder mellan pojkar och flickor. Vi hoppas också att få fler spelare som börjar tävla då tappet i tennis som bekant är mycket stort ju äldre barnen blir. I samband med detta har vi också dragit igång ett enkelt café för kaffesugna föräldrar, hungriga barn och några av klubbens medlemmar, som har turen att träna innan tennisskolan dragit igång.

Den nya hallen då – hur går det med den då undrar säkert många. Jag trodde att jag i denna julhälsning skulle kunna meddela att klubben fått sin markanvisning som staden under hösten hade kommunicerat skulle upp för beslut i Exploateringsnämnden på självaste Luciadagen. Dessvärre skedde inte det då Exploateringskontoret i elfte timmen kom med nya krav på klubben i processen med markansökan. Efter möte med enhetschefen på Exploateringskontoret lovade klubben att ta fram ett finansieringsunderlag i god tid innan nästa nämndmöte. Jag får anledning att återkomma inom kort med mer information.

Jag vill också tacka alla som varit med och gjort ytterligare ett tennisår möjligt. Och kom nu ihåg att om ni vill hjälpa till att ta ned tälten i maj så blir det inget av med det. Nästa tillfälle ges när dom ska rivas.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Anders Öster

Ordförande Hellas Tennis

Precis i skrivande stund ringer handläggaren och bekräftar att bara vi kommer in med det utlovade dokumentet kommer vårt ärende tas upp på nästkommande nämndsammantäde den 14 februari 2019.