Ordföranden har ordet: januari 2017

Då var det dags att vända blad igen – 2016 har övergått i 2017 och ett nytt år följer med spännande möjligheter för klubben och dess medlemmar, gammal som ung. Hellas Tennis utvecklas med de flesta mått mätt väldigt positivt. Ett axplock från det gångna året som är värda att nämna:

• Antalet barn i tennisskolan/akademin ökade ytterligare
  • Ett flertal medlemmar har genomgått tävlingsledar-utbildning under det gångna året. Detta parat med att vi nu har en högklassig utomhusanläggning på Hellasgården möjliggjorde att vi arrangerade en veteranturnering som blev mycket lyckad och uppskattad av deltagarna
  • Vår banbeläggning och ekonomi är mycket god, inne som ute, vilket är viktigt inför de stora investeringar klubben har framför sig de närmsta åren men också ett bevis för att det finns stor efterfrågan på att spela tennis
  • Klubben har tagit fram en ny kollektion klubbkläder

Om man får ha en önskelista för 2017 skulle jag vilja lyfta fram följande:

• Att Hellas får ett A-lag för damer igen
  • Att vi kan bereda plats för ännu fler barn som vill lära sig att spela tennis.
  • Herrarnas A-lag kommer tillbaka i ettan.
  • Och sist men inte minst, 2017 blir förhoppningsvis det sista år som vi lever i ovisshet angående våra banor nere på Eriksdal. Klubben kommer att träffa SBK (Stadsbyggnadskontoret) i februari, vilka i skrivande stund håller på att sammanställa resultatet av samrådet. Jag kan lova att fr.o.m. nu finns bara en fråga på agendan, nämligen: Hur tar vi nästa steg för att möjliggöra en ny hall?
Jag vill rikta ett stort tack till alla er som gör Hellas Tennis möjligt, ingen nämnd ingen glömd. Er insats är ovärderlig för att möjliggöra alla de aktiviteter som arrangeras under året och som skapar den sköna stämning som råder i klubben.
Avslutningsvis vill jag också tacka alla som har haft möjlighet att hjälpa till med snöskottning då det behövts. Både då det begav sig i november och nu senast i helgen som gick. Och i synnerhet ett extra stort tack till familjerna Nyström i tre (!) generationer som verkar trivas bäst att ställa till med släktträff så fort klubben behöver hjälp, och samtidigt låter oss andra få smaka på deras gästfrihet med mat och dryck i pauserna mellan skottningen!

God fortsättning på det nya året och väl mött på tennisbanan 2017!

/Anders