Ordföranden har ordet: januari 2020

Vid den här tiden för ett år sedan gick vi i väntans tider för att klubbens ansökan om så kallad “tidig markreservation” skulle behandlas i Exploateringsnämnden. Och på nämndens möte den 14 februari så klubbades till slut att Hellas Tennisklubb erhåller en tidig markreservation, och med det tydliga uppdraget till Stadsbyggnadskontoret (SBK), att påbörja en detaljplaneändring för att möjliggöra för en permanent tennishall på platsen där vi idag har våra tält. En viktig milstolpe för klubbens strävan och drömmar hade uppnåtts. För första gången på flera decennier påbörjades äntligen en formell process på vägen mot en ny tennishall.

Vintern övergick i vår och sommar men ingen uppstart av detaljplaneprojektet skedde. Innan semestrarna hörde dock Stadsbyggnadskontoret av sig om att projektet skulle påbörjas efter sommaren, men så skedde inte. Värt att nämna är att planavdelningen på SBK förmodligen är den mest hårdbelastade avdelningen där mängder av byggprojekt i staden står på kö för att få starta arbetet med en ny detaljplan. Men precis innan jul kontaktades jag av en utsedd plankonsult för projektet, som nu äntligen kommer att påbörjas den 24 januari!

Pararellt med väntan på att komma igång med planarbetet har vi också jobbat med finansieringsfrågan under hösten. Även där har vi nått framgång och ett mycket viktigt finansieringsavtal tecknades i december på ett betydande belopp och som kommer utgöra grunden i finansieringen av hallen.

I början av 2019 gick vi över till det nya boknings- och klubbadminsystemet Matchi. Bytet från det gamla systemet har varit mycket lyckat med 100-tals nya spelare som hittar till klubbens anläggning och med det ökade intäkter och beläggningsgrad som resultat.

Som alla känner till hade vi en häftig brand som i princip förstörde vårt kansli och omklädning – men bara interiört. Tak och ytterväggar klarade sig helt. Nu var frågan om det bara var att riva byggnaden eller gick den att renovera? Efter anbud på både bygga nytt och renovera tog Trygg-Hansa beslutet att totalrenovera och inte bara det. Byggbolaget lovade att allt skulle ske under sommaren och stå klart till inomhussäsongen startade, vilket man i princip lyckades hålla. Trots att det kändes tungt med en utbränd klubblokal när det väl skedde så har konsekvensen  blivit att vi nu har en totalrenoverad och mer ändamålsenligt klubblokal.

Eftersom vi inte fick ta ner tälten i somras spelades för första gången Zeta Hellas Open på våra grusbanor ute på Hellasgården. Tävlingen samlar allt från dam-och herrsingelelit till ett stort antal junior- och veteranklasser. Mycket positiva omdömen hördes om en väl genomförd turnering och i synnerhet bland spelare och föräldrar i juniorklasserna då de flesta aldrig besökt Hellas Tennis grusbanor tidigare men som visade sig bli en mycket positiv upplevelse.

Efter att ha tappat lite fart i klubbens juniorverksamhet i samband med att samtliga av klubbens juniortränare gick vidare mot nya utmaningar har vi under hösten haft fler barn och ungdomar i verksamheten och vi siktar nu mot att ha ca 200 platser för barn att träna och lära sig att spela tennis i Hellas. Verkligen kul då ofantligt många vill börja spela.

I årets slutskede kom vi också igång med att kunna bredda erbjudandet om vuxentennis genom starten av Pay’n Play som innebär nya bokningsbara tider varje vecka med träning i grupp, som leds av en tränare. Drygt 60 spelare har hittills tagit chansen att utveckla sin tennisteknik.

För att sammanfatta 2019 är Hellas Tennis en klubb i utveckling vilket skapar hopp för framtiden. Och det gäller alla delar av klubbens verksamheter.

Tack för ett händelserikt 2019 för ett minst lika bra 2020!

Anders Öster