Rapport från Carrigans Dubbeltrubbel

Det var en hoppfull nyröstad skara som samlades på valdagsmorgonen ute på Hellasgården. Inte mindre än sex(!) Hellasprofiler hörde av sig veckan innan och undrade om vi inte kunde flytta turneringen då de var upptagna med att arbeta med riksdagsvalet. Tävlingsledningen ringde givetvis ner till valmyndigheten för att undersöka möjligheten att skjuta på valet på grund av Dubbeltrubbel. Det var något kopplingsstrul i växeln hos valmyndigheten för vi kom aldrig fram till den planeringsansvarige tyvärr. Men eftersom det va samma visa 2014 ska vi vara proaktiva nästa gång och försöka få till en event-överskridande överenskommelse med valmyndigheten så alla kan vara med. Vi vill dock passa på att rikta ett stort tack till Regina, Hasse, Anders och alla ni andra för att ni offrade er medverkan i årets roligaste turnering för demokratins bästa.

På banan kunde det snabbt konstateras att flera spelare gjort sin läxa under sommaren. Clas Löfwall såg lika bra ut som när han var med och plockade hem B-slutspelet för några år sedan, comebackande Gustaf Willers visade upp en imponerande slagarsenal, ordföranden Anders Öster hade fått ordning på sina attackslag, räven Hanna Wiensel vässat sitt mentala spel ytterligare och klubbens mäster-tävlingsledare Victor Nyström visade sig vara i sitt livs form. Som om det inte vore nog slog Lucas Pilotti farsan Håkan Johansson för första gången i livet. Vi som känner familjen vet att det finns en stående deal som lyder “Den dagen Lucas Pilotti slår sin far Håkan Johansson i tennis skall han erhålla 10 000 kronor av den äldre”. Vi var därför många som höll andan när matchbollen slogs in av Lucas. Skulle Håkan betala kontant eller var detta en swishfråga. Inget skulle det visa sig. Matchen räknades tydligen inte då den spelades i fel format enligt åldermannen i familjen. Fortsättning följer.

När det väl var dags för semifinaler kunde det konstateras att båda fjolårsvinnarna Joel Hedman och Håkan Johansson inte fanns med och stjärnor som Malin Lindhagen och Petra Backström också hade fått dra på sig överdragskläderna. Kvar var nykomlingen Anders Bennysson i par med Victor Nyström som gjorde processen kort med en allt mer tröttnande Gustaf Willers och partner Hanna Wiensel i sin semi. På den undre halvan krigade Anders Öster och Curt Orbert ner Clas Löfwall och just Lucas Pilotti efter två bollsnåla singlar. I den välspelade finalen var det trots det till synes jämna spelet ett lag som vann poängen. Firma Bennysson/Nyström hade en sådan dag när inga felsteg tas och vad än Öster och Orbert kastade fram hade Bennysson/Nyström svar på tal. Vinnarna i Carrigans Dubbeltrubbel 2018 stavas därför Anders Bennysson och Victor Nyström. Grattis säger vi till grabbarnas första titel i klubbens regi! Extrakul att Victor vann sin första klubbturnering och måhända är det ingen slump att det råkar ske i den enda turnering han inte är tävlingsledare i…

Som avslutning skålade deltagarna som brukligt i Dubbeltrubbelbubbel uppe på Storstugans soldränkta uteservering. Vi tackar alla fina för en fantastiskt fin tennisdag och hoppas vi ses igen nästa år!

Vamos!

//Tävlingsledningen