Rekorddeltagande i Dubbeltrubbel

I en tid där allt fler tennisturneringar avgörs med en smällande serve eller någon vass forehand, där hela racketsamhällen byggs upp på den ensamma individens desperata kamp för att hitta en plats, står vissa tävlingar ut som en dynamisk samtalspartner i en ocean av snabba KBT-matcher. Dubbeltrubbel är just en sådan. Det senaste tillskottet i Hellas-Touren avgjordes i helgen för femte gången i ordningen med rekorddeltagande ute på Hellasgården.

Inte mindre än 30 hoppfulla racketfäktare dök upp på tävlingsmorgonen. Det var en imponerande skara av gamla Hellasprofiler blandat med hungriga nykomlingar. I listan kunde vi hitta den regerande klubbmästaren Regina Vilkenas, comebackande kanoner som Johannes Moberg, Max Stenerudh och Marcus Angelin, lovande juniorer i form av Alice Lindberg, Ebba Lindgren och Elmer Herlitz, forna klubbmästarna Fredrik Lindgren och Richard Gardt, trubbelveteranerna Malin Lindhagen, Hanna Wiesel och Ola Pousette, tidigare segrarna Mikael Lundh och Håkan Johansson, och nykomlingarna Maria Härdig, Ann Sköld, Anders Lindberg, Anders Östman, Adam Kmet, Simon Gustafsson och Magnus Linde. Det stod med andra ord tidigt klart att Dubbeltrubbel 2019 skulle bli ett getingbo. Tävlingsledningen svettades bakom sekretariatet av andra anledningar än det optimala vädret och Malin Lindhagens reptilsnabba backhand. Klarade formatet verkligen så många deltagare eller skulle man för första gången i Trubbelhistorien tvingas skjuta på delar av slutspelet till söndagen?

Efter fem timmars konstant spelande (till och med inbollningen ströks efter första rundan för att spara tid) kunde poolspelet ändå till slut avslutas och slutspelet äntligen påbörjas. Detta firade tävlingsledningen med en liten dans (eller vad vi nu ska kalla det) till Haddaways ”What is Love” – vilket hårt prövade Ebba och Alice skamtröskel.

Trots att alla kvartsfinaler gick till avgörande dubbelmatch och så även en av semifinalerna – vilket säger något om jämnheten i turneringen – hann matchbollen i finalen slås in innan solen gått ner över Hundängen. Med en betryggande 2-0 seger kunde Marcus Angelin och Anders Lindberg titulera sig som segrare i 2019 års Dubbeltrubbel efter nära åtta timmars spel. Grattis säger vi och ingraverar med stolthet och vördnad in era namn i den Gyllene Spateln.

Segrare

Senare under kvällen höll Fredrik Lindgren sin uppskattade föreläsning ”Slice me Nice – den moderna slicens historia” nere på Bleck inför otippat många av tävlingsdeltagarna. Alla verkade rörande överens i utvärderingen senare på Häktet att den typen av teoretisk kunskap är oerhört värdefull för alla spelare, oavsett nivå.

Tack för den här Hellassommaren alla fina,

Keep on swingin!

/ Tävlingsledare Dan Anders Carrigan