Succé för Vårslaget!

Erika Jonsson och Magnus Swahn tog hem slutsegern efter att ha räddat matchbollar i en dramatisk final.

28 tappra deltagare var  nere på Eriksdal för att spela mixeddubbelturnering under söndagen. Tävlingsledningen hade satt ihop 14 någorlunda jämna par som sedan lottades i grupper om tre eller fyra par. Etttan och tvåan i varje grupp gick till slutspel medan trean (och eventuell fyran) gick till en separat tröstturnering.

I grupp A segrade turneringens  enda herrpar (p.g.a. ojämnt antal damer och herrar), Adam Kmet och David Shutrick. De visade sig sedan dominera slutspelets övre halva och tog sig till final genom att besegra Eva Kaijser och Lars-Peter Roos i kvartsfinalen, samt Karin Lidman och Marcus Angelin i semifinalen, detta efter att ha räddat två matchbollar i det avgörande gamet.

På den nedre halvan var det paret Magnus Swahn/Erika Jonsson som leverade propagandadubbel. Först besegrades Åsa Lidwall och Ivar Källhed, följt av Johannes Moberg och Linneaa Eklöf. Finalen mot Kmet/Shutrick visade sig bli en rafflande historia. Swahn/Jonsson servade för matchen vid ställningen 3-2 men höll inte för trycket vilket istället bäddade för två matchbollar för Kmet/Shutrick vid ställningen 3-3. Då släppte dock nervdallret för Erika och Magnus som vann fyra raka bollar och därmed tog hem segerna i årets Vårslag. Grattis!

Tröstturneringen vanns av de mycket samspelta paret Inger Thor/Anders Källhed som i finalen betvingade Jonas Silberstein och Kristina Brereton, 4-2.

Tävlingsledningen tackar alla deltagare för en riktigt trevlig turnering och blickar nu framåt mot KM som går av stapeln den 13-21 April.

På återseende!

/Tävlingsledningen

vårsl1

Finalisterna i huvudturneringen (fr.v.): David Shutrick, Adam Kmet, Magnus Swahn och Erika Jonsson