Facebook

Tennisakademin

Team Hellas bild_2014

Tävlingsverksamhet – Team Hellas Tennisakademi

För tävlingsverksamheten är målet att vara med i alla de olika seriesystemen som finns. Att på ett så inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt fostra spelare som representerar klubben i SM och alla andra stora turneringar på juniorsidan, samt till våra serielag för juniorer och seniorer. De som antas till vår Tennisakademi ges möjlighet till större träningsvolym men egenträningen är också en mycket viktig del av utvecklingen. Vi strävar efter att ge dessa spelare en tillräcklig träningsvolym och kvalitet på träningen för att hänga med i den nationella toppen och få en god start på vägen till en duktig idrottsman/kvinna. Att nå en nivå där man har bra förutsättningar att få plats på ett bra college-lag i USA är en målsättning för oss. Men framförallt allt – få fram ansvarsfulla ungdomar som har fantastiskt kul med sin idrott!

Akademins utvecklingstrappa består av Utmanare, Aspiranter och Kandidater (läs mer nedan). Vi vill skapa så många idrottsbarn och ungdomar som möjligt som älskar tennis och att utmana sig med tävlingar. Grunden är att ha en verksamhet som skapar många intresserade spelare som har bra förutsättningar/förmågor inom fysiska, tekniska, taktiska och mentala områden. Har vi möjlighet ger vi alla som har intresset och gör en helhjärtad satsning på sin tennis chans att komma med i Akademin. Tyvärr måste vi begränsa antalet antagna spelare här. För att göra detta urval tittar vi på Resultat, Inställning och Engagemang och Tiden man lägger ned. Läs mer under Riktlinjer och Kriterier, samt se vilka spelare som är antagna för tillfället. Läs om Hellas Tennisakademi och upplägg nedan:

Tennisföräldrar i Hellas TK

Hur vi blir bra i Hellas TK – tänk på det här (PDF)

TÄVLA I TENNIS:  råd till föräldrar och spelare

Utvecklingstrappa

Riktlinjer för Team Hellas Akademin

Hellas träningsupplägg 2017

Matchmål och analys för tävlingsspelare

Tävlingsregler för Hellas TK (PDF)

Träningstips för föräldrar och barn (PDF)

if so tour logga

 

IF SO Tour – tävlingar för barn som vill börja spela tennismatcher. Spelas inomhus och arrangeras på många klubbar under vår och höst. ouren spelas i klasserna MINI, MIDI och MAXI. Spelscheman hittar ni på tennisförbundets hemsida.

Comments are closed.