Facebook

Allmän information

VÅR JUNIORVERKSAMHET

Hellas juniorverksamhet har det övergripande målet att skapa en motiverande miljö där barn och ungdomar ges möjlighet att utvecklas idrottsligt, socialt och personligt på bästa sätt, samt stanna inom tennisen som idrott livet ut.

l dagsläget har vi drygt 200 spelare i verksamheten. Vi har ett stort tryck och många på kölista, vi kan tyvärr inte ta emot alla som vill börja då vår anläggning är väldigt liten.
Intag av nya spelare sker främst i åldrarna 5-7 år.
Intresseanmälan görs på länken nedan.

INTRESSEANMÄLAN

För intresseanmälan, fyll i formuläret på länken: https://www.matchi.se/forms/2odgQD10v3j8YsqzqWz6

 

Vår grundläggande filosofi är att kombinera både bredd- och elitverksamhet där alla ska kunna hitta en form att fortsätta med tennis livet ut. Inget utesluter det andra, snarare tvärtom; bredden berikar eliten och vice versa. Vi ska även vara det självklara alternativet för tennissugna på Södermalm och i södra närförorten.

TENNISSKOLAN

Tennisskolan har dessa steg; ‘Minitennis och motorik”, Miditennis, Maxitennis och ‘Tennis på full bana med gasbollar”. De yngsta vi tar in är 5-6 år.

Man är junior i klubben till 19 års ålder. Sedan slussar vi in dem i våra olika seniorverksamheter. För vår minitennis är målet att träningen skall vara en målinriktad lek som ger barnen ett motoriskt alfabet att bygga vidare på. Men även att ge dem färdigheterna att så snabbt som möjligt kunna spela till varandra över nätet, serva/returnera och räkna poäng.

Idag vet vi, genom etablerad forskning och erfarenhet, att teknik och taktik tränas bäst ihop och i en spelsituation. Vi vet även att man måste anpassa racket, bollar och bana efter förmåga. Vi kan därför så tidigt som möjligt ge barnen verktygen för att kunna spela till varandra.

Det här tillmötesgår även barnens värdefulla lust att få “spela” tennis direkt och mäta sig med andra i matcher. Förutom att skapa bästa möjligheter för utveckling fokuserar detta arbetssätt även på att det är viktigast av allt – att bejaka glädjen och känslan för spelet tennis.

TÄVLINGSGRUPPER

För spelare med ambitionen och förmågan att satsa på sin tennis har vi tävlings-/elitverksamhet. För tävlingsverksamheten är målet att på ett så inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt fostra spelare som representerar klubben i SM och alla andra stora turneringar på juniorsidan, samt till våra serielag för juniorer och seniorer. Vi strävar efter att ge dessa spelare möjlighet till en tillräcklig träningsvolym och kvalitet på träningen för att hänga med i den nationella toppen och få en god start på vägen till en framtida professionell karriär av ngt slag. Men framförallt allt – få fram ansvarsfulla ungdomar som har fantastiskt kul med sin idrott!

Aktiviteter och läger på alla lov är också en viktig del i vår verksamhet för att ge mer intresse, kunnande och socialt sammanhang i klubben.

 

 

Comments are closed.