Facebook

Till minne av Kai-Anders Nilsson

Kai

Kai-Anders Nilsson har slagit sin sista slice-serve efter ett års kamp mot cancer.

Kai dök ner i tälten i klubbmästerskapet 2002 från ingenstans. Med sin lite underliga teknik, massiva forehand och otroliga vinnarskalle lyckades han och hans partner Klas Karterud slugga sig fram till final i dubbel på flera namnkunniga Helleners bekostnad. Där stod undertecknad och Richard Gardt för motståndet. Efter en hård kamp fick Kai och Klas till slut ge sig i avgörande set men inte förrän Kai sett till att smasha både Richard och mig själv i magen som tack för god match. Klubben såg till att värva den högljudde skåningen på studs. Därefter skulle Kai komma att bli ett ankare i 35-, 45-, och 55-laget med otaliga bragder i Hellaströjan. 2020 krönte han sin redan gedigna trofésamling med att bli den äldste klubbmästaren i herrsingel i klubbens historia.

Vid sidan av banan var Kai en familjefar och en uppskattad skribent på Expressen. Det fanns inte mycket populärkultur-trivia som Kai inte kände till och ett samtal om Malmö FF:s tveksamma laguttagning kunde med lätthet utmynna i en dispyt om huruvida Fritt Fall var 2023 års bästa film eller inte. Kais tveksamma tidsuppfattning och hans verbala utsvävningar på banan har varit ständiga uppslag för humor genom åren och ord som ”onani-lobb” är nu en del av Den Hellenska Akademins Ordlista.

Kai, du har ristat in ditt namn i Hellas-själen för evigt och din forehand flaxar nu runt däruppe som en av de största i klubbens historia. Din passionerade glädje och ditt ursinne lyste upp våra tält. Tack för den här tiden.

 

Din dubbelpartner, motståndare och vän,

Dan Anders Carrigan

 

Kai-Anders Nilsson avled i torsdags efter en tids sjukdom. Kai blev 57 år gammal.

Comments are closed.