Dramatiskt när Lundh tog hem Kannan

Det blev dramatiskt på flera sätt när 2018 års upplaga av Kurres kanna avgjordes häromveckan

22 tappra hellener slöt upp för spel i denna anrika turnering, med sitt luriga handicapsystem.
Första till 4 game och no-ad var det som gällde, och matcherna klarades av i rask takt under förmiddagen.
Förlorarna i den första rundan gick som vanligt vidare till tröstturneringen Malins Melitta, som i år fick besök av många stora namn. Lurige Håkan Johansson vann mot både ordförande Anders Öster och flerfaldige klubbmästaren Richard Gardt på sin väg fram, och av bara farten besegrade han fjolårsfinalisten Stefan Grahn i semifinalen.

På den nedre halvan fick vi tyvärr ett tråkigt avslut på semifinalen mellan Katarina Swahn och Tobias Hansson. Katarina ledde med 3-1 när olyckan var framme i form av en knäskada, och ambulans fick tillkallas. Vi hoppas att du får ett snabbt tillfrisknande, Katarina!

I finalen var Håkan stadigast, och tog hem Melittan ännu en gång efter finalsiffrorna 4-2. Grattis!

Finalisterna i Melittan flankerar prisutdelare Kurre Nyström; Tobias Hansson (t.v), Håkan Johansson (t.h)

Över så till huvudnumret, Kurres Kanna. När Carrigan som prenumererat på titeln de senaste åren inte kom till start kändes det vidöppet, och vi fick se många spännande matcher. På den övre halvan ställdes den alltid farlige Björn Dahlbom mot Mikael Lundh, som hade prickat formtoppen perfekt, i semifinalen. 4-2 till Lundh, som nu var väldigt nära den andra turneringssegern under sin ganska korta Hellaskarriär.

Men på andra sidan nätet i finalen stod en annan herre med precis samma mål, nämligen André Hakwinson. Han hade varit minst sagt illa ute i semifinalen mot Stina Lindgren, men efter sex (!) räddade matchbollar var det André som fick jubla.

Två gamla Dubbeltrubbelmästare i finalen alltså, och det blev en tuff match där bägge spelarna servade mycket stabilt. Till slut var det Mikael som slog in matchbollen till 4-3!

Mannen som givit tävlingen dess namn, Kurre Nyström, förrättade prisutdelningen. Biwo racketshop hade sponsrat med presentkort – mycket uppskattat!

Finalisterna i Kannan flankerar prisutdelare Kurre Nyström; Mikael Lundh (t.v), André Hakwinson (t.h)

Tack alla deltagare för en trevlig lördag, och ni som inte var med – välkomna nästa år! Eller kanske redan till annandagsturneringen?

Vid pennan: Victor Nyström

RESULTAT (KVARTSFINALER OCH FRAMÅT)

KURRES KANNA:

Björn Dahlbom – Peter Lundén 4-0
Mikael Lundh – David Cedenheim 4-3
André Hakwinson – Peter Elmlund 4-0
Stina Lindgren – Lars Lindman 4-1

Mikael Lundh – Björn Dahlbom 4-2
André Hakwinson – Stina Lindgren 4-3

Mikael Lundh – André Hakwinson 4-3

MALINS MELITTA:

Håkan Johansson – Richard Gardt 4-1
Stefan Grahn – Magnus Swahn 4-2
Tobias Hansson – Joel Hedman 4-3
Katarina Swahn – Bo Berggren 4-3

Håkan Johansson – Stefan Grahn 4-3
Tobias Hansson – Katarina Swahn 1-3 uppg.

Håkan Johansson – Tobias Hansson 4-2