Ljunggrens segertåg fortsatte i Kannan

Robin Ljunggren fortsätter att imponera under sin (än så länge) korta Hellaskarriär – nu kan han också lägga en seger i Kurres Kanna till meritlistan!

Tävlingen samlade 40 deltagare, och det blev en lång dag med mycket spänning. Ett nytt lottningsupplägg borgade för intressanta matcher hela dagen, och så blev det verkligen.
På den övre halvan hade vi gott om rutinerade finalister som tog sig långt. Fredrik Lindgren såg allra starkast slut och släppte bara ett game på vägen fram till semifinal. Imponerade gjorde också Kannandebutanten Emma Ragvals, men hon föll till slut i en jämn kvartsfinal mot Stefan Grahn.
Lindgren hade greppet mot Grahn i semifinalen, men tvingades tyvärr ge upp då tiden rann iväg och han var tvungen att lämna.

På den nedre halvan hade regerande mästaren Jim Frimodig flera tuffa matcher, mot bl.a. Jens Orback och Björn Molin, men han krånglade sig hela vägen fram till semifinal där han ställdes mot storfavoriten Robin Ljunggren. Robin visade ingen pardon och tog hem semin med 4-0.

Och i finalen blev det en repris – Stefan kämpade tappert men Robin släppte inte många poäng och vann med 4-0.
Kurres Kanna-trofén hade grävts fram ur något förråd efter 23 års frånvaro, och Kurre himself delade ut pris till finalisterna!

Kannan

Tröstturneringen Malins Melitta var i vanlig ordning nästan lika prestigeladdad, och det var många stjärnor som hamnade här.
Fredrik Lindenholst gick riktigt starkt och slog ut tunga namn som Dubbeltrubbelfinalisterna Carrigan och Joelson, på sin väg fram till finalen.
En annan spelare som gick starkt var Johan Eiritz, som inledde dagen med yrselproblem i första matchen men sedan blev det bättre och bättre – så pass att han tog sig hela vägen till final.

Finalen blev en jämn och intensiv match, och stämningen bland åskådarna var hög!
Till slut var det Johan som fick jubla högst, seger med 4-3.

Melittan

Vi tackar alla deltagare för en supertrevlig dag!

Tabellen i Hellas Grand Prix är uppdaterad efter Kannan: http://hellastk.se/verksamhet/seniorer/tavlingar/hellas-grand-prix/

Resultat Kurres Kanna (från kvartsfinal)

Fredrik Lindgren – Mikael Lundh 4-0
Stefan Grahn – Emma Ragvals 4-2
Jim Frimodig – Björn Molin 4-3
Robin Ljunggren – Tobias Hansson wo

Stefan Grahn – Fredrik Lindgren 1-3 uppg.
Robin Ljunggren – Jim Frimodig 4-0

Robin Ljunggren – Stefan Grahn 4-0

Resultat Malins Melitta (från kvartsfinal)

Adam Herlitz – Monica Bremström 4-1
Johan Eiritz – Valerie Alfvén 4-1
Jonas Joelson – Victor Nyström 4-1
Fredrik Lindenholst – Ola Pousette 2-1 uppg.

Johan Eiritz – Adam Herlitz 4-0
Fredrik Lindenholst – Jonas Joelson 4-2