Rapport från Dubbeltrubbel 2021

Den sjätte upplagan av DubbelTrubbel blev inget annat än en rysare – med aningen tveksamt slutresultat (enligt vissa). Två anmälningar IOK ska tydligen ha skickats in till Riksidrottsförbundet och vi i tävlingsledningen vill här passa på att förtydliga att det absolut inte föreligger som det för det otränade ögat kanske ser ut. Men mer om detta snart.

Helgens DubbelTrubblande gick alltså av stapeln under helgen i strålande väder – 10 grader och moln. Men vad gjorde det när Hellas-stämningen ändå var på topp. Brusewitz mönstrade en ny Agassi-mundering (med cykelbyxor under shortsen), nyrekryten Monica Bremström strålade som en sol och Johansson/Pilotti-familjen hade förlagt minstingen Lucas födelsedagsfirande till ringside. Det stod tidigt klart att det skulle krävas något extra för att ta hem årets dubbeltrubbel då snudd på varje(!) match i gruppspelet skulle avgöras först i dubbel-matchen. Ett gäng DT-debutanter stod för stordåd och hit bör nämnas Liv och Måns Björklund, Monica Bremström, Jonas Torpe Joelsson, Anna Beckman, Karin och Viggo Sandström, Robin Ljunggren, Mats Lekander, Emily Meurling och inte minst Mister Grus himself – Gustav Lundkvist – som hör och häpna lyckats missa alla tidigare upplagor av turneringen.

Trots flera färska Klubbmästare i lottningen lyckades tävlingsledningen tillsammans med sina respektive partners mystiskt lotsa sig själva till final. På läktaren började det knorras och mumlas om riggat resultat men vi vill härmed försäkra er och alla om att vi likt Qatar-VM i fotboll naturligtvis ENDAST har sportens bästa i åtanke. Finalens singlar slutade ett-ett och mästerskapet skulle alltså avgöras i dubbeln. Läktaren pratade DT-minnen och laddade för en tajt match – men då klev plötsligt Ebba Lindgren in i dramat. Från ingenstans smällde hon plötsligt respektlöst in volleys och smashar som att hon aldrig gjort något annat. Carrigan tappade både haka och serve men vad gjorde det. Vinsten var ett faktum. Firande tog vid (och slutade ganska nyss) och alla verkade förbluffande glada.

Carrigans triumf innebär också att vi nu har en första spelare med dubbla inteckningar i Dubbeltrubbel-trofén. Värt att nämna är också att Ebba blev den första kvinnliga segraren i tävlingens historia!

Robin stärker sitt grepp om förstaplatsen i Hellas Grand Prix tack vare en semifinalplats i Dubbeltrubbel. Hela den uppdaterade tabellen finns att hitta på följande länk: http://hellastk.se/verksamhet/seniorer/tavlingar/hellas-grand-prix/

Tack för ännu en härlig ute-säsong alla fina Hellener! May the slajs be with you..

/DubbelTrubblare Carrigan och Nyström

Resultat från slutspelet