Rapport från hett ute-KM

Årets ute-KM på Hellasgården lockade ovanligt många deltagare, som inte bara hade att tampas med varandra utan också en tryckande värme.

I Herrsingel A gick det som det så ofta gjort de senaste åren – Erik Karlsson släppte bara några enstaka game på vägen när han försvarade sin titel från förra året. 13-årige Ivan Högström tog en imponerande andraplats, efter att bl.a. ha vunnit ett tre timmar långt drama mot Daniel Thall.

Erik Karlsson & Daniel Thall

Även i A-dubbeln blev det en andraplats för Ivan, i par med jämnårige Cesar Thorselius. Matchtiebreak fick avgöra den jämna finalen där det till slut var de rutinerade herrarna Tomas Widegren och Peder Stensson som tog hem titeln med segersiffrorna 3-6, 6-2, 10-7

Ivan Högström & Cesar Thorselius

Ungdomarna visade framfötterna på flera håll, för även i B-dubbeln var det två spelare födda 2006 som tog andraplatsen – Alvin Strömberg och Alice Lindberg. Även här var det rutin i massor hos segrarna – Annika Blomqvist och Eva Lundberg la ännu en titel till samlingarna.

Annika Blomqvist, Eva Lundberg, Alvin Strömberg & Alice Lindberg

Annika blev sedan KM-drottning när hon malde ner sin dubbelpartner i Damsingelfinalen, 6-2, 6-3.
Damklassen var större än på länge, mycket glädjande!

Även i Herrsingel B var det faktiskt en dam som fick chansen att vara med, och hon tackade för förtroendet genom att gå hela vägen – färske svenske mästaren i Damer 35, Alexandra Buttazzoni, kan nu också titulera sig klubbmästare på Hellas. Segersiffrorna i finalen mot Mikael Lundh blev 6-2, 6-0.

Alexandra Buttazzoni & Mikael Lundh

I Juniorsingel var det otroligt jämnt i alla matcher, till slut var det Alexander Haglund som tog hem klassen närmast före Alvin Strömberg.

Alla resultat från ute-KM finns att ladda ner här: http://hellastk.se/wp-content/uploads/2020/08/ResultatuteKM2020.pdf

KM gav också en hel del omkastningar i “Hellas Grand Prix”, där Ulf Nyström klev upp i ledningen. Mer om Grand Prix och hela ställningen hittar du här: http://hellastk.se/verksamhet/seniorer/tavlingar/hellas-grand-prix/

Vi tackar alla deltagare för en rolig, spännande och välspelad tävling! Nu laddar vi närmast för Dubbeltrubbel, som avslutar utesäsongen den 12 september. Inbjudan kommer inom kort!

/Victor Nyström