SM-brons till Herrar 35

Hellas H35-lag tog SM-brons i slutspelet i Varberg 12-13 september! Det är Hellas blott andra medalj i lagsammanhang, vi har sedan tidigare ett brons i samma åldersklass från 2003.

I slutspelet var det Peter Lantz, David Nylén och Johannes Hellström som representerade Hellas.
Under seriespelet har även Marko Begovic, Anders Håkansson och David Holme varit med och bidragit till framgångarna.

David Nylén har skickat in följande rapport från slutspelshelgen:

“Efter helt oklanderliga förberedelser där inget hade lämnats åt slumpen kände vi oss så redo som det gick att vara när vi klev in på banan i semifinalen mot hemmalaget och favoriterna Varbergs TK inför sin kokande hemmapublik.

Tre singelmatcher och sex set senare var det inget snack om att vi inte riktigt hade räckt till och ett WO i den då oväsentliga dubbeln fick avrunda förlusten. Vi hjälptes åt internt att gjuta mod i de trötta kropparna och gladdes åt att vi var och en trots förlusterna hade nått någon form av maxprestation och tvingat motståndarna att kämpa för sina segrar. Lördagens middag innehöll ett överraskande litet ältande över det som varit och en stor tillförsikt inför bronsmatchen – det kändes att det låg något stort i luften.

Söndagens match mot Fair Play inleddes med att lagen tog var sin seger på andra- och tredjesingeln. Med 1-1 var trycket på Hellas etta Peter Lantz stort men är det någon vi vill ha i den situationen så är det han. Tillsynes immun mot nervositet plockade han enkelt hem matchen i två raka efter ett break i varje set.  I dubbeln doftade vi brons från start och tog hem första set 6-0. Andra set blev tuffare och först efter räddad setboll lyckade vi vinna andra set med 7-6 (6) och därmed matchen med 3-1.

Guldet togs hem av Varberg som i finalen vann mot Åkersberga i en tuff match varefter det var dags för prisutdelning och bronstilldelning. En mycket trevlig hemresa till trots, där stolta Hellener gladdes stort över medalj och helgens prestationer, kunde samtliga konstatera innan vi skiljdes åt vid macken i Midsommarkransen att nästa år går vi för guldet…”

Semifinal: Varbergs TK – Hellas TK 4-0

Singel 1: Melker Ekberg – Peter Lantz 6-3, 6-2
Singel 2: Michael Henriksson – David Nylén 6-2, 7-5