Succépremiär för Klubbarnas Mästerskap

Premiärupplagan av Klubbarnas Mästerskap blev en stor succé – närmare 150 spelare från Hellas och Spårvägen gjorde upp i totalt 11 klasser och totalt 250 matcher!
Det stora deltagarantalet gav tävlingsledningen visst huvudbry, men efter lite pusslande ordnade det upp sig. Alla matcher utom singelfinalerna spelades i bäst av ett set för att vi skulle få ihop tidsschemat, och poolspel i samtliga klasser garanterade att alla fick spela minst två matcher.

I Herrsingel A tog sig samtliga seedade spelare till semifinal, och i finalen möttes förhandsfavoriterna Robin Ljunggren och Erik Karlsson. Robin var starkast och vann med 6-3, 6-2.

Erik Karlsson & Robin Ljunggren

Den största klassen med hela 36 spelare var Herrsingel B, som kändes som ett riktigt getingbo på förhand. Många jämna matcher blev det, finalen mellan Gustaf Brusewitz och John Dunér var inget undantag. Gustaf (eller var det Andre Agassi?) drog till sist det längsta strået i matchtiebreak och vann med 6-4, 1-6, 10-8.

Gustaf Brusewitz & John Dunér

Herrsingel C bjöd på ett spännande startfält med både lovande juniorer och spelare med många års rutin, vilket borgade för underhållande möten mellan olika spelstilar. Framtiden visade sig vara här redan, då det var idel juniorer i semifinalerna. Finalen blev ett möte mellan Hugo Bohman och Jakob Boberg, som spenderade mycket tid på banan tillsammans – inte nog med att de spelade dubbel ihop, de möttes också i poolspelet i singel. Då, liksom i finalen, var det Hugo som fick jubla – segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-0.

Jakob Boberg & Hugo Bohman

På damsidan blev det spel i två singelklasser. Förhandsfavoriten i Damsingel A var Alexandra Buttazzoni, som i finalen ställdes mot den lurige Edith Nordin – nybliven svensk mästare i 65- klassen. Det blev ett oerhört drama där Alexandra, efter räddad matchboll, vann med 6-2, 4- 6, 11-9.

Alexandra Buttazzoni & Edith Nordin

I Damsingel B var det idel Spårvägare som tog sig långt, och även här blev finalen väldigt jämn. Vendela Nordling besegrade Tina Andersson med 5-7, 6-5, 10-7.

Vendela Nordling & Tina Andersson

Herrdubbel A drabbades hårt av sjukdomar och skador, och efter ett gäng avhopp blev det faktiskt så att fyra par från samma pool (!) fick spela semifinal. Mästarna från respektive A-singelklass stod på varsin sida om nätet i finalen – Alexandra Buttazzoni (enda dam i klassen) spelade ihop med Karl Reinholz. De hade besegrat Robin Ljunggren och Björn Molin i poolspelet, men den här gången tog de sistnämnda revansch och vann med 6-1. Robins andra titel!

Karl Reinholz, Alexandra Buttazzoni, Robin Ljunggren & Björn Molin

I Herrdubbel B blev det en jämn final, där Jacob Nilsson och Mattias Lindstedt besegrade Dan Andersson och Mikael Lundh med 7-5. En halv titel kan också Viggo Sandström tillgodoräkna sig – han spelade i poolspelet, innan han tvingades kliva av och Mattias kom in som reserv.

Jacob Nilsson, Mattias Lindstedt, Mikael Lundh & Dan Andersson

I Damdubbel blev det en imponerande uppvisning från Lea Holmlund och Maja Sandström, som tog sig till final utan gameförlust och väl där vann med 6-1 mot Carola Carlström och Anna Engkvist.

Maja Sandström & Lea Holmlund

Maxisingel var en väldigt spännande klass med många bra matcher – så också finalen, där det krävdes ett tiebreak för skilja spelarna åt. Adam Lindberg fick till slut sträcka armarna i skyn efter seger mot Miller Morris, 7-6.

Miller Morris & Adam Lindberg

De sista finalerna som spelade var Släkt/mixed-dubbel-klasserna. I A-klassen fick Erik Karlsson, i par med sonen Gustav, revansch för singelfinalen – de besegrade nämligen Robin Ljunggren och Karin Sandström med 7-5. I B-klassen var det också far och son som segrade – Johan och Alvin Strömberg vann mot Jacob Nilsson och Vendela Nordling med 6-2. Riktigt imponerande då det var Johans första tennistävling någonsin – ryktet säger att han nu fått blodad tand och blivit medlem i fler klubbar för att kunna sopa hem ännu fler KM-titlar!

Erik Karlsson, Gustav Karlsson, Karin Sandström & Robin Ljunggren

Alvin Strömberg & Johan Strömberg

Samtliga resultat från Klubbarnas Mästerskap 2021 finns på https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/C9B3AF13-8231-46ED-AC9B1351113C320E

Tävlingen ingick i ”Hellas Grand Prix”, vilket innebär att alla Hellasmedlemmar som deltog i Herrsingel, Damsingel, Herrdubbel eller Damdubbel har samlat poäng! Dubble klubbmästaren Robin Ljunggren (som är medlem i både Spåret och Hellas) är just nu i toppen av tabellen, men det återstår flera tävlingar i år och först efter annandagsturneringen vet vi vilka 8 spelare som kvalar in till slutspelet. Ställningen finns på http://hellastk.se/verksamhet/seniorer/tavlingar/hellas-grand-prix/

Tävlingsledarna vill tacka alla deltagare och åskådare för en riktigt rolig tävling med många välspelade och spännande matcher!
Vi vill också rikta ett stort tack till alla som har hjälpt oss under Klubbarnas Mästerskap, med allt från sociala medier till korvgrillning.

Tack Karin, Björn, Diego, Håkan, Gustav, Maja, Liv, Olivia, Lo, Irma, Alma & Hanna (och förlåt om vi har glömt någon)!

Och sist – men definitivt inte minst – stort tack till Dan Anders Carrigan som tog initiativet till tävlingen!

/Robin & Victor

Sociala medier-crew