Tobias och Joel blixtrade till

Premiärupplagan av “Blixtdubbel” avgjordes den 22 maj på Eriksdal. Deltagarantalet var lite lägre än vi hoppats på, men glädjande var förstås att alla då fick spela lite fler matcher!
Det snabba matchformatet med bäst av 3 matchtiebreak och bara en serve gjorde att vi fick många matcher som var stenhårda och spännande in i det sista.

I finalen var det tre rutinerade rävar och en debutant. Håkan Johansson/Tobias Hansson brukar vara giftiga i den här typen av tävlingar och imponerade även den här gången i poolspelet, men i den oerhört jämna finalen fick de se sig besegrade. Joel Hedman i par med debutanten Tobias Lejnerborn tappade första set, men vände på matchen och tog hem segern!

Tobias inledde alltså med att ta hem titeln i sin första Hellastävling – precis som Joel gjorde för några år sedan i Dubbeltrubbel. Imponerande! Joel klättrar tack vare segern upp på en tredje plats i Hellas Grand Prix.
SEMIFINALER

Håkan Johansson/Tobias Hansson – Jim Frimodig/Bosse Berggren 10-7, 10-6
Joel Hedman/Tobias Lejnerborn – Mats Lekander/Monica Bremström 10-8, 10-5

FINAL